Smijeh mijenja vaš život na bolje! Evo što će se dogoditi ako se češće smijete... - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Smijeh mijenja vaš život na bolje! Evo što će se dogoditi ako se češće smijete…

Humor je zarazan i zvuk nečijeg smijeha je vam može u samo par trenutaka uljepšati dan! Vaš život će postati puno kvalitetniji ukoliko se jednostavno naučite – stalno smijati!

Smijeh je odlično oružje u borbi protiv stresa, boli i konflikata! Ništa ne djeluje brže kada um i tijelo treba vratiti u ravnotežu kao dobar smijeh. Pomoću humora se povežite s drugima, ostanite fokusirani i lakše rješavajte probleme. 

Smijeh je dobar za tvoje zdravlje

Smijeh će opustiti cijelo tijelo i riješiti vas napetosti i stresa, a vaše mišiće ostavlja opuštenima i nakon 45 minuta!

Smijeh jača imunološki sustav

Smanjuje djelovanje hormona stresa te jača imunitet koji će vas u konačnici zaštiti i od prehlade i gripe. Smijeh potiče otpuštanje endorfina, prirodne kemikalije zaslužne za osjećaj sreće, a kratkoročno može i umanjiti osjećaj boli!

Dobar osjećaj koji traje!

Zbog smijeha se osjećate dobro i to jako dugo… dobar osjećaj koji nam pruža smijanje ostaje s nama kroz dan. Humor vam pomaže održati pozitivan, optimističan stav koji će vam olakšati sve prepreke i gubitke. 

Uz smijeh sve manje boli

U studiji provedenoj na Sveučilištu Oxford, objavljenoj prije nekoliko godina  u časopisu Proceedings of the Royal Society B, istraživači su proveli  dva pokusa kako bi se dokazao analgetski učinak smijeha na čovjeka te ustanovili kako samo 15 minuta spontanog smijeha povećava toleranciju na bol za deset posto! 

Smijeh je i rekreacija

Dobra količina smijeha koji kreće iz trbuha utječe na kontrakciju trbušnih mišića, ali i na vaša ramena. Osmijeh koji ponovite 100 puta jednako će utjecati na vaše tijelo kao i primjerice, 15 minuta vježbanja na sobnom biciklu, pokazala su istraživanja. 

A. A.

Pročitajte zašto je dobro na svijet gledati s vedre strane

Koje su to 4 navike sretnih parova

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo