Psiha

Psiha

Šokantno: Više od 10 posto žena nije vodilo ljubav s partnerom godinu dana, a 30 posto ih vara

Shutterstock

Ako postoji što zanimljivije od našeg života, to je sigurno seksualni život drugih ljudi…

Izgleda da je ovaj podatak bio povod istraživanju koje je provela stranica Healthista kako bi otkrili koliko često žene vode ljubav…

Kako doživjeti orgazam baš svaki put? Razgovarajte, budite otvoreni i opustite se…

Ispitano je 1.300 žena od 25 do 55 godina, a morale su otkriti najintimnije detalje svog seksualnog života. Rezultati su zanimljivi – više od 10 posto žena nije sa svojim stalnim partnerom bila intimna godinu dana, a više od 30 posto njih vara partnera. 
Jedna od pet žena je potvrdila da joj je seksualni život dosadan, 32 posto da je “Ok”, a 18 posto smatra da je on dosadan i ne pruža zadovoljstvo. 

Izgleda da je najveći problem ženi na glas reći što očekuje od partnera. Također, znamo da ako žena uživa u seksu, želi ga još. Posve logično, zašto bi radila ono što joj ne odgovara?, pojašnjava Kate Moyle, seksualni terapeut iz Londona te nastavlja:

“Tradicionalno, seksualno zadovoljstvo žene nije nešto o čemu se glasno raspravljalo i jasno je da se u školi o tome puno ne uči. Danas to više nije tako, ali negdje u zraku uvijek “visi” osjećaj srama i neugodnosti.”

13 nevjerojatnih činjenica o seksu koje niste znali

Zbog podatka da 11.5 posto žena u braku nije vodilo ljubav godinu dana, Moyle savjetuje da se o tome mora razgovarati s partnerom i to u trenucima kada se seks ne događa. Bez iskrenog razgovora ne možete očekivati promjenu na bolje. 

Kako se seksati na +35? Imamo genijalne toplo-hladne ideje…

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo