Psiha

Psiha

Vjeruješ li svom unutarnjem glasu?

Intuicija se objašnjava kao “izravno shvaćanje”, sposobnost spoznaje bez konkretnog razloga. To je onaj osjećaj u trbuhu kad jednostavno znate što trebate učiniti, naprimjer osjećaj da ste odmah zavoljeli nekoga ili nešto. Neka istraživanja daju naslutiti da je intuicija bitna i da bi naše “šesto čulo” trebali shvaćati ozbiljno.

Intuicija je posljedica načina na koji naš mozak sprema i procesuira informacije na podsvjesnoj razini, pa je tako stvaran psihološki fenomen koji zahtjeva daljnje proučavanje kako bi mogli iskoristiti sav potencijal, u svojoj studiji objašnjava profesor Gerard Hodgkinson. Dobra je vijest da smo svi intuitivni (u većoj ili manjoj mjeri), i da intuiciju možete vježbati!

Vježbanje intucije

Postoji puno različitih vježbi za jačanje intuicije i danas nije teško pronaći one koje vam odgovaraju. Evo jednog primjera:

  • U kalendar upišite sastanak sami sa sobom u trajanju od par sati. Kada dođe taj trenutak, izađite na ulicu i krenite nekamo bez plan.
  • Odbijajte prvih par ideja o tome kamo biste trebali ići i čekajte ideju koja će potpuno opustiti vaše tijelo.Tijelo je najbolji pokazivač je li odluka koju ste donijeli ispravna; ako se one rađaju iz intuicije, doživjet ćete potpuno opuštanje i unutarnji mir.

Prednosti razvijanja intuicije

Osim što oslobađa kreativnost i maštovitost, intuicija pomaže u još nekim situacijama: naprimjer, smanjuje razinu stresa zahvaljujući učinkovitijem rješavanju problema, te uz pomoć podsvijesti lakše otkrivate skrivene misli o sebi i situacijama u kojima se nalazite, a to sprečava gomilanje negativnih emocija i misli.

Ako ste od onih koji vjeruju intuiciji, obraćajte pažnju na ono što se zbiva oko vas, u miru i tišini prikupljajte podatke iz okoline koji će poslužiti vašem podsvjesnom umu u što točnijem “šaptanju“ . Znanje i razumijevanje stečeno kroz iskustvo omogućit će vam bolje razumijevanje intuicije i poruka koje vam šalje podsvijest.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo