Psiha

Psiha

Žene fokusirane na samo ovu stvar u životu imaju 60 posto veće šanse da će se razvesti

Neki jednostavno misle da novac može učiniti da svi drugi problemi nestanu, ali kada je u pitanju brak to nije uvijek istina.

Istraživanja su analizom raznih komponenti braka dovela do zaključka kako financijska stabilnost može biti dobra podrška braku, ali može i nanijeti više zla, posebno ako je jedan od partnera fokusiran samo na to.

Rezultati studije objavljeni u magazinu Social Science Research Network, otkrivaju kako će žene koje su više fokusirane na bogatstvo nego na partnera imati 60 posto veće šanse da će se razvesti…

Kako bi došli do rezultata znanstvenici su proučavali razne aspekte braka kod 3000 parova u Americi, i došli do zaključka kako je jedan od najčešćih uzroka raspada braka upravo kada je žena preokupirana novcima.

Bogati se parovi rijetko razvode

Dok je studija potvrdila da će se bogati parovi rijetko razvesti, ali će žene kojima je najviše stalo do novca to često učiniti. Financijska stabilnost vam može pomoći da živite mirnije, ali ako se sav fokus prebaci na zarađivanje, veliki problemi su izgledni. Uz ove zaključke, studija je potvrdila da što više novca ljudi potroše na vjenčanje, manje su šanse da će u braku i ostati, što je još jedan dokaz da novac nije ključ sreće.

Ovo je 7 fizičkih simptoma koji potvrđuju da depresija nije samo u vašoj glavi

Zahtjev za razvodom u ovom slučaju može doći od bilo kojeg partnera: „Bogatstvo ne čini sretan brak, a novac može utjecati na raspad zajednice ako je prioritet“, napominje bračna savjetnica Gilchrest O’Neill te dodaje kako je i sama doživjela da se partneru toliko zamjeri drugom partneru koji samo trči za novcima da više ne želi biti u takvom odnosu. Radi se o nečemu što je iznimno važno, posebno kada su tu i djeca.

Gilchrest O’Neill ističe kako je i izgledno da se žena udala za svog partnera očekujući jedan stil života, a on joj to na kraju ne priušti. Ona može odustati od te veze i potražiti novog partnera.

Kada ulazite u brak iz bilo kojeg drugog razloga osim onog pravog, bilo da je u pitanju novac ili prestiž, upuštate se u rizik da će se zajednica raspasti kad se to očekivano ne dogodi“, pojašnjava odvjetnica koji se bavi razvodima braka Sonia Frontera.

“Promjena okolnosti može muškarca za kojeg ste se udali učiniti manje privlačnim, a ostanak u braku može postati bolan“. Frontera savjetuje da žena kojoj je do novca stalo više od bilo čega može i shvatiti da ju brak ne čini sretnom i shvatiti da financije nisu u njenom slučaju ipak značile sretan brak.

“Prijelomni trenutak dolazi kada takva žena postane potpuno nesretna jer shvati da joj bogat nije kupilo sreću o kojoj je maštala“, dodaje. Puno je razloga i opsesija bogatstvom koji mogu uništiti i najbolji odnos, pa ako vas je privukao novčanik vašeg partnera, možda bi bilo pametno da razmislite dobro o tome je li taj razlog ispravan za odluku ulaska u brak.

Savjet: Ne bježite od razgovora s partnerom

Pozovete li nekoga u pomoć ako vam auto stane na cesti? Zašto to isto ne činite i za vaš brak? Savjetovanje može puno pomoći i u vidu prevencije, ne samo kada vatara već gori. Ako niste u mogućnosti odabrati terapiju jedan na jedan, pridružite se nekoj grupi podrške gdje ćete moći izreći svoje osjećaje bez srama te dobiti instrukcije ili ohrabrenje kako se sa svime nositi.

Znate li koliko je točno fizičke aktivnosti dovoljno da živite dulje? Odgovor će vas iznenaditi

Odvojite vremena za razgovor o svojim emocijama, budite iskreni jedan prema drugome. Nakon nekoliko ozbiljnih razgovora, vjerujemo da ćete znati što treba učiniti. Pokušajte dijeliti svoje misli, želje i snove s partnerom. Slušajte. Ako zajedno maštate o budućnosti među vama će se stvoriti jaka poveznica. Ako partneru nešto zamjerate, recite na glas i zaboravite ako želite spasiti vezu.

A. A.

Foto: Shutterstock
 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo