Dani darivanja

Proširene vene više ne moraju biti vaš problem

Simptomi i znaci „slabosti vena“ predstavljaju pravovremena upozorenja za pregled vena nogu ultrazvukom. Osvojite kompletni pregled i doppler vena nogu.

Proširene vene su oboljenje koje pogađa gotovo trećinu zapadne populacije. U prosjeku dvostruko češće pogađa žene nego muškarce, te je pitanje estetike još jače izraženo nego kod nekih drugih oboljenja. Ukoliko se ne liječe, proširene vene mogu ozbiljno narušiti zdravlje, i stoga je važno čim prije prepoznati znakove „slabosti vena“ – blage otekline oko skočnih zglobova, osjećaj težine u nogama, vidljiva proširenja vena i slično – koji upućuju da je neophodno napraviti pregled vena nogu ultrazvukom.

Što uključuje ultrazvuk (doppler) vena nogu? 

Prije samog ultrazvučnog pregleda vena, obavezno se obavi razgovor s liječnikom specijalistom, pri čemu se evidentiraju svi relevantni podaci, kako o pacijentu, tako i o obiteljskoj anamnezi. Slijedi pregled vena ultrazvukom, nakon kojega odmah imamo konačan nalaz i uvid u stanje pacijenta. Na kraju pregleda liječnik, u odnosu na svaki pojedinačni slučaj, iznosi svoje mišljenje pacijentu s preporukom koja je metoda liječenja najbolja.

Samo liječenje ne mora biti niti skupo, niti bolno, niti tek privremeno – proširene vene liječe se na jednostavan način, gotovo bezbolno i trajno, bez ožiljaka koji će narušavati ljepotu vaših nogu. No važno je odabrati ispravnu metodu liječenja proširenih vena kako bi rezultati bili trajni i uspješni – kako za vaše zdravlje, tako i estetski, za ljepotu vaših nogu.

Kada je potrebno raditi pregled vena nogu ultrazvukom? 

Pregled vena se preporuča osobama koje same vide proširene vene, kao i osobama koje imaju u obiteljskoj anamnezi pojavu proširenih vena. Također se preporuča i osobama koje uz navedeno imaju otekline oko gležnja i potkoljenica, povremeno osjećaj trnaca u nogama, a posebno ako se javljaju noćni grčevi u mišićima nogu. Ultrazvuk vena je bezbolan i bezopasan pregled, a uz to nam odmah neposredno nakon pregleda daje točan uvid u stanje venskih zalistaka, što nam pomaže pri davanju preporuka pacijentu za eventualno uklanjanje te odabir najučinkovitijih metoda uklanjanja. Dakle bez ultrazvuka vena, zahvat bi se obavio “napamet”, a ne ciljano, a jedino na taj način možemo pacijentu pružiti najbolju uslugu. 

Tko vam poklanja kompletni pregled i Doppler vena nogu?

Poliklinika Lastrić od 1997. godine pouzdano i učinkovito rješava vaše probleme s proširenim venama, a od 2015. godine jedini u Hrvatskoj i regiji primjenjuju novu i jedinstvenu Kombiniranu operaciju proširenih vena – jednostavno i bezbolno, a funkcionalni i estetski rezultat je odličan.

Naša najbolja referenca je preko 6.000 uspješnih operacija vena u posljednjih gotovo 2 desetljeća.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo