Krenula su sezonska sniženja, nakon što smo ispraznili novčanike i ispeglali kartice za blagdane, pred nama je novi izazov – sezonska sniženja svega i svačega.

Konačno će šopigholičari tvz. društvo sretnih potrošača doći na svoje. No, jesu li to uistinu sretni potrošači ili se radi o nesretnim i osamljenim pojedincima?

Kako rezervirati pobjedničko mjesto u 2018. godini?

Životne lekcije kao big sale u siječnju

Konzumerizam je postao socijalno prihvatljivo ponašanje koje nam je oduzelo slobodu prosuđivanja.

I sama sam u pojedinim situacijama znala uletjeti u stanje neodoljive želje i potrebe da iskoristim sezonska sniženja koja su mi se činila kao dobar ulov na početku godine. Bila bih krajnje neiskrena kada bih tvrdila da su to bili dobri i korisni ulovi.

Nakon nekog vremena kada bih se vratila u životnu svakodnevicu spoznala bih koliko je sve to bilo nekorisno i nepromišljeno. Stoga, prije nego se odlučite u lov na sezonska sniženja dobro promislite o sljedećem:

Otkrivamo 4 tajne karizmatičnih osoba

1. Zavirite u ormar

Prije početka sezone sezonskih sniženja nije naodmet zavriti u ormar sa odjećom i obućom i izvršiti inventuru. Odjevne predmete koje cijelu sezonu zaobilazite u širokom luku poklonite ili pospremite na neko drugo mjesto.

2. Što je stvarno moderno?

Iskreno se zapitajte da li vam ovogodišnji must have kroz narednih godinu dana može imati isto značenje ili će ubrzo postati demode.

3. Dugoročna namjena

Ograničite se na odjevne predmete koji imaju dugoročnu namjenu tipa zimski kaput ili jakna koji su komadi odjeće u koje treba uložiti, a sezonska sniženja su pravo vrijeme za to.

Ovisni ste o čokoladi? Možda vam nedostaje ljubavi i pažnje…

4. Lavina kupaca

Ne dopustite da vas ponese lavina razuzdanih kupaca koji osim ogromnih natpisa ne vide ništa drugo.

5. Šoping ne popunjava praznine

Sezonska sniženja ne mogu nadopuniti praznine u našim svakodnevnim životima.

Sve faze oporavka: Kako emocionalno ozdraviti nakon razvoda?

6. Potreba za sigurnošću

Potreba za sigurnošću, pripadanjem i potvrdom o vlastitim vrijednostima nikada nitko nije ostvario kupovinom nove košulje.

7. Kupujte pametno

Izbjegnite osjećaj praznine pametnom i racionalnom kupovinom.

8. Sve se vraća, sve se plaća

Ne zaboravite da možete provući karticu na više rata, ali to ne znači da vam te iste rate ne mogu doći na naplatu u trenutku kada vam to najmanje treba.

9. Usamljeni i nesretni ili?

Budite zadovoljni s onim čime raspolažete jer ako se uspoređujete s članovima društva sretnih potrošača velika je vjerojatnost da ste jako usamljeni i nesretni.

10. Tko je u ravnoteži?

U konačnici svi volimo vidjeti dotjerane žene i muškarce, ali mjeru i prepoznatljiv stil imaju samo oni koji su u ravnoteži sa sobom i drugima. 

Ovo rade parovi koji ne odustaju jedno od drugoga 

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo