Kolumnisti i blogeri: Na treningu sa Sašom Segediem

Što nas sve može naučiti igra naše reprezentacije na SP-u?

Igor Kralj/PIXSELL

Koliko smo puta tijekom svjetskog prvenstva čuli ono klišej pitanje; ‘kako tako mala zemlja može napraviti takav uspjeh i doći u finale svjetskog prvenstva pored svih tih nogometnih velesila?’. Zbilja, pa kako je to moguće?

Prije nego što krenemo u analize fizičke spremnosti igrača, njihovog talenta i godina i godina treninga, trebali bi prvenstveno obratiti pažnju na njihovu odlučnost i vjeru u zacrtani cilj, jer iz toga uistinu sve proizlazi! Obzirom da ne želim duljiti sa kolumnom reći ću vam ono što mi je na duši i što su mene osobno ovi dečki naučili……

Cilj i vjera

Trebaš imati cilj, i da….i neka taj cilj bude velik, dalek, i možda na prvu nedostižan ali ono što će ti dati snagu tijekom putovanja jest vjera u sebe i vjera u taj cilj. Da se može ostvariti, da se može postići i da ništa nije neostvarivo ukoliko to istinski želimo. Tako je nebitno o kakvom cilju pričamo; za svakoga od nas je različit ali svi dijelimo isti strah kada pogledamo prema onome što želimo i zapitamo se a kako ću to ostvariti?

Ovo je idealan trening za lijepe i oblikovane ruke

A kako su dečki došli u finale?

Korak po korak; minuta po minuta, utakmica za utakmicom. Da, imali su želju i vjerovali su u sebe i željeli su to finale ali kretali su od malenog zalogaja, rješavali prepreku po prepreku i fokusirali se na ono što je stalo u tom trenutku pred njih. I tako, nakon šest preskočenih prepreka, nakon tih usputnih (ostvarenih) ciljeva došli su na korak do tog zlatnog sna i pehara kojeg svi žele!

Njihova vjera i želja su im davali snagu i sada kada se okrenu iza sebe i pogledaju učinjeno, tek tada mogu vidjeti koliko su daleko dogurali i do kuda ih je dovela vjera u sebe i njihove sposobnosti! 

Prečesto se podcjenjujemo i mislimo da nismo dovoljno dobri, da nešto ne zaslužujemo ili da je za nas nešto nedostižno……sve su to barijere koje sami stavljamo pred sebe kako bi opravdali svoj eventualni neuspjeh ili izgovor da uopće ne započnemo koračati prema onome što nas čeka. Onome što je naše još od našeg rođenja i čeka samo nas, jer je namijenjeno nama! Da, nama je namijenjeno da želimo, da vjerujemo i da ostvarujemo, jer vjerujte mi kada kažem da naši ostvareni ciljevi pomažu i drugima da dođu od onoga za čime čeznu, što žele……… jer i druge pune vjerom kako je ipak moguće da jedna mala zemlja igra finale SP-a, da je moguće da dohvatim zvijezde, da je moguće da ostvarim svoj san!

Što svaki roditelj treba znati o spuštenim stopalima svoje djece

Foto: Igor Kralj/Pixsell

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo