Novosti

Ivana Habazin, svjetska prvakinja u boksu: Problemi sa štitnjačom nisu prepreka za ostvarenje snova

Članovi Hrvatske udruge za bolesti štitnjače na redovnoj su skupštini jednoglasno podržali prijedlog za imenovanjem Ivane Habazin, svjetske prvakinje u boksu po IBO verziji, na mjesto potpredsjednice Udruge.

Ivana Habazin, aktivna je članica Udruge podvrgnuta operaciji štitnjače 2017. godine koja je nakon toga pobijedila u pet mečeva, osvojila IBO svjetsku titulu i jednom je već obranila.

Čvorovi u štitnjači – liječnik objašnjava koji zahtijevaju liječenje

Zaista sam počašćena jednoglasnom odlukom članova Hrvatske udruge za bolesti štitnjače za moje imenovanje na mjesto potpredsjednice Udruge. Želja mi je svojim primjerom pokazati kako problemi sa štitnjačom nisu prepreka za normalnim funkcioniranjem u svakodnevnom životu i ostvarenjem svojih snova. Važno je vjerovati liječnicima, redovito se kontrolirati, uzimati propisanu terapiju i hrabro kročiti naprijed kroz život,  istaknula je Ivana Habazin, svjetska prvakinja u boksu po IBO verziji.

Hrvatska je jedna od zemalja s najvišom godišnjom stopom porasta karcinoma štitnjače u svijetu!

Podizanje svjesnosti o bolestima štitnjače važna je kako bi se građani upoznali i informirali o bolestima štitnjače koja utječe na svakodnevni život i aktivnosti oboljele osobe. Osobito je važno ukazati na rano otkrivanje bolesti, prevenciju nastanka i razvoja bolesti te oboljelima pružiti psihološke alate za nošenje s bolešću i njeno prihvaćanje.

Verica Mešić, predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače ovom je prilikom izjavila:

Drago nam je što je Ivana prepoznala rad i zalaganje naše Udruge koja se zalaže za podizanje svijesti o bolestima štitnjače, organizira edukacije i svakodnevno pruža podršku oboljelima i njihovim obiteljima. Svibanj je mjesec svjesnosti o bolestima štitnjače, a naša Udruga tradicionalno 25. svibnja obilježava Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače javnozdravstvenom akcijom pod nazivom “Svibanj mjesec leptira – nosileptira” koju će ove godine svojim prisustvom uveličati i Ashok Bhaseen, predsjednik Svjetske federacije za bolesti štitnjače.

Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače

Obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o bolestima štitnjače započinje u petak, 24. svibnja na zagrebačkim Fontanama koje će biti obasjane svjetlom u obliku leptira – simbola oboljelih od bolesti štitnjače.

U subotu, 25. svibnja s početkom u 10 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu Hrvatska udruga za bolesti štitnjače u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba održat će javnozdravstvenu akciju “Svibanj mjesec leptira – nosileptira“. Liječnici volonteri iz stručno – savjetodavnog odbora Udruge odgovarat će na upite građana o bolestima štitnjače, a Udruga je za ovu priliku pripremila i posebne majice, broševe i trakice sa znakom leptira za koje će se prikupljati dobrovoljni prilozi kao pomoć oboljelima od bolesti štitnjače.

Stalno ste pod stresom? Prijeti vam visoki tlak, bolesna štitnjača, duševne bolesti…

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo