Novosti

Roditelji, sumnjate da vaše dijete koristi opojna sredstava? Provjerite besplatno i anonimno

Shutterstock

Projekt brze, besplatne i anonimne analize droge za cilj ima prevenciju i spriječavanje zlouporabe zabranjenih opojnih sredstava.

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”, u suradnji s Gradom Zagrebom i Uredom za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, pokrenuo je 2017. godine projekt protiv zlouporabe droga koji omogućuje anonimnu i besplatnu analizu opojnih sredstava.

S obzirom na to da su roditelji i članovi obitelji prve osobe koje primijete simptome zlouporabe opijata, zavod i ove godine nudi svim roditeljima koji u svojim domovima pronađu sumnjive tvari, mogućnost anonimne dostave. Zavod će ih potom analizirati te povratno upozoriti na eventualnu zlouporabu zabranjenih sredstava.

Ovo je projekt brze, besplatne i anonimne analize droge kojemu je cilj prevenirati i spriječiti zlouporabu zabranjenih opojnih sredstava.

Uzorke je moguće donijeti na analizu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati na Prijemnom šalteru Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu voda, II. zgrada, I. kat, Mirogojska 16.

O siru možete biti ovisni kao o teškim drogama

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo