Novosti

Svjetski je dan oralnog zdravlja 2012.

Svjetski dan oralnog zdravlja, koji se obilježava 12. rujna, Hrvatska komora dentalne medicine ove godine posvećuje pružanju dentalnih usluga te preventivnim postupcima kod osoba s posebnim potrebama.

Komora će posebnu pozornost posvetiti slijepim i slabovidnim osobama za koje će, u suradnji s Hrvatskom knjižnicom za slijepe i slabovidne, izdati drugu knjigu (prva je izdana 2010. godine), kao nastavak uspješnog projekta dostupnosti oralnog zdravlja osobama s posebnim potrebama, čiji će prijepis na Brailleovom pismu, pružiti spoznaje o oralnom zdravlju te poučiti slijepe i slobovidne kako ga sačuvati.

Predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoje Pezo naglasio je kako edukacija osoba s posebnim potrebama zahtijeva posebnu pozornost u čemu se zajednički moraju angažirati struka, društvo, ali i sami pacijenti.

Hrvatska komora dentalne medicine putem svojih stručnih usavršavanja obavlja edukaciju doktora dentalne medicine koji u svojim ordinacijama pružaju dentalne usluge i osobama s posebnim potrebama.

U povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja, Komora će u Šibeniku, u hotelu Solaris, 15. rujna održati tradicionalni kongres pod nazivom Preventiva u dentalnoj medicini za doktore dentalne medicine i za dentalne tehničare, a na otoku Visu organizirat će akciju podjele četkica i pasta za zube, kao dio strukovne politike dostupnosti oralnog zdravlja u svakom dijelu Hrvatske.

I Ordinacija.hr misli na vas: u suradnji s brendom Curaprox darivat ćemo naše čitatelje i pokloniti im tisuću četkica za zube! No, o tome više sutra. Sedam koraka do zdravog osmijeha

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo