Novosti

U Medical Yoga Centru izvode se vježbe čija je učinkovitost potvrđena znanstvenim istraživanjima

U izboru oko sto četrdeset vježbi (asana) i tehnika opuštanja, disanja (pranayama) i meditacije, Medical Yoga Centar orijentiran je isključivo na vježbe i seanse čija je učinkovitost potvrđena znanstvenim istraživanjima u Europi i svijetu (prvenstveno na područjima medicine i psihologije).

Intenzitet sata različit je za svakog polaznika jer se stavlja naglasak na “vježbanju koliko Vama odgovara” sistemu. No, cjelokupni sat u Medical Yoga Centru mirniji je i lakši od, primjerice, Vinyasa yoge i Ashtange.

Diplomski rad direktora Vlatka Miškovića (“Zdravstveni aspekti joge kao rekreacijskog programa”), koji je bio baza za izradu Medical Yoga programa, uvršten je u svjetski registar znanstvenih radova o jogi.

Struktura osnovnog sata u Medical Yoga centru

Sat Medical Yoga programa traje 60 minuta. Početak sata počinje uvodnim opuštanjem od cca. pet minuta uz slušanje teorije joge kroz istočnjačka učenja, zapadnjačka istraživanja na području joge te samu integraciju istočnjačkog učenja i zapadnjačke medicine… ono čemu teži Medical Yoga program.

Zatim slijedi izvođenje asana (cca devet asana po satu) pri čemu se pažnja posvećuje usklađenosti daha i pokreta kao i pravilnom postavljanju tijela u svakoj asani.

Sat završava vježbama disanja (pranayama), meditacijom ili nekim lijepim mislima (cca 10 min).

Nakon svakog trećeg osnovnog sata, u program se integriraju drugačiji tipovi sata: Pozdrav Suncu, Tibetanci i Medical Flow u cilju promjene dinamike satova.

Cilj programa je uklanjanje posljedica nezdravog suvremenog tempa života i tegoba povezanih s nekretanjem, stresovima, nepravilnom prehranom… Upravo se terminom „medical“ naglašava zdravstveno-terapijska orijentacija koncepta i distanciranje Centra od svih religijskih i mističnih primjesa.

Tijekom ljeta, Medical Yoga Centar pokrenuo je najveću transformaciju u 25 godina. Pa da ne duljimo, evo što donosimo ove sezone:

  • Novi centar u Dubravi – Novoselski odvojak III, 2 – Klin. Smješten nedaleko od vrtića „Medo Brundo“, 300 metara od Inine pumpe na Aveniji Dubrava.
  • Novi centar na Trešnjevci  – Ljudevita Jonkea 6/II. Iz manjeg centra preselili smo se u novouređeni centar preko puta Doma sportova.
  • Nove prostirke za jogu – Prvi puta u 25 godina imamo profesionalne joga prostirke u svim centrima!
  • Medical Flow – Prošle godine testirali smo novi set vježbi pod nazivom Medical Flow namijenjen za nešto intenzivniju jogu koja se održava petkom i svako toliko na redovnim satovima. Kako je Medical Flow vrlo pozitivno ocijenjen od strane polaznika, odlučili smo ga obogatiti i uključiti u program. Tako ove godine postoji čak šest Medical Flow setova!
  • Novi intenzivni program – Intenzivne grupe petkom imaju novi cjelogodišnji program koji se sastoji od šest Medical Flow setova, Pozdrava Suncu i Tibetanaca.
  • Medical Vinyasa Yoga – U centru Mesnička, ponedjeljkom i srijedom od 21.00 do 22.15 sati, po prvi puta u 25 godina Medical Yoga Centar pokreće novu vrstu joge, Vinyasa jogu, pod nazivom Medical Vinyasa. Sve o strukturi sata saznajte an našim stranicama medical-yoga.com

…i u tijeku je još par promjena koje Vam nećemo otkriti, a ostvarit će se tijekom ove sezone. Pa ukoliko se niste prijavili, požurite! Upisi su putem naše Internet stranice:

WWW.MEDICAL-YOGA.COM

Drago nam je pozdraviti Vas ispred još jedne sezone i svima koji su se upisali želimo ugodno vježbanje!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo