Novosti

U subotu svi na Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Varaždin

Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždin održat će se u subotu, a povodom toga u Zagrebu se organizira konferencija koja će istaknuti dobrobiti takvog hodanja po zdravlje.

Konferencija Nordic Walking – Healthy Living održat će se u petak, 27. rujna, s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16, a poslužit će kao uvertira u četvrti Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždin, koji će se održati dan kasnije na Kapucinskom trgu u Varaždinu. 

Konferenciji će prisustvovati stručnjaci koji će govoriti o temama kao što su nordijsko hodanje u Hrvatskoj, pogodnosti koje nordijsko hodanje nudi za ramena i trup te o tome koji su najteži elementi nordijskog hodanja.

Međunarodni projekt „Nordic Walking – Healthy Living” razvija suradnju EU u području sporta i zdravlja, a cilj mu je povećati stopu sudjelovanja u nordijskom hodanju u partnerskim zemljama te potaknuti mobilnost volontera, trenera i neprofitnih sportskih organizacija.

Projekt organizira zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve zajedno s partnerima NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja te Klubom nordijskog hodanja iz Varaždina, a sam projekt financiran je od strane Europske komisije iz programa Erasmus + sport. 

Hodanje – vaš doprinos zdravom životu

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock 

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo