Zdrava i lijepa kosa - powered by Vichy

Muškarci, zaustavite opadanje kose na vrijeme

Iako je gubitak kose uobičajena pojava koja se događa i muškarcima i ženama tijekom života, u jesen mnoge hvata panika. Naime, tijekom jeseni se odvija prirodan proces zamijene starih dlaka novima, što rezultira pojačanim opadanjem kose.

Kao što smo rekli, u pitanju je normalna pojava i nemate razloga za paniku. No, ako vama opada kosa tijekom cijele godine, onda vam dolazak zime neće pomoći. Kosu gube muškarci i žene, ali ne jednako – žene nikad ne izgube kosu do kraja kao muškarci, obično se radi o razrjeđenju kose na tjemenu gdje rubovi kose ostaju očuvani.

Kod muškaraca se uglavnom radi o nasljednom tipu ispadanja kose, a kod žena je česti uzrok stil života, stres i određena stanja i bolesti.

Posljedice opadanja kose kod muškaraca se mogu opaziti u dobi od 35 godina – ili se kosa prorjeđuje ili opada te se na tjemenu pojavljuje okrugla površina bez kose. Prema statistikama, gubitak kose se javlja kod 70 posto muškarac

Kako spriječiti opadanje kose?

Danas na tržištu postoji velik broj preparata namijenjenih baš za rješavanje ovog problema. Podizvođači tvrde da će pospješiti rast kose ili spriječiti njeno opadanje. Za mnoge vitamine, šampone, regenerator i druge produkte se smatra da na neki način pomažu muškarcima u ovoj situaciji. Dnevna doza vitamina B, cinka, željeza i kalcija su razuman izbor.

Koji su uzroci gubitka kose?

Razlog otpadanja kose još nije u potpunosti jasan, ali liječnici se slažu da postoji više čimbenika, kao što su:

  • stres
  • anemija
  • genetika
  • bolesti štitnjače
  • hormonski poremećaji
  •  gljivice

Pravilna briga o kosi je dobar početak

Održavajte kosu čistom koristeći nježne šampone. Sve je u našem organizmu međusobno povezano, zbog toga zdravlje kose ovisi i o zdravlju cijelog organizma.
Ako imate problema sa ispadanjem kose poboljšate prehranu, riješite se loših navika, smanjite stres i počnete se baviti sportom.

DERCOS AMINEXIL PRO- TROSTRUKA FORMULA PROTIV ISPADANJA KOSE

DERCOS AMINEXIL PRO: revolucionarna formula koja osim što čini kosu vidljivo zdravijom k umanjuje i ispadanje kose za čak 72%. Stručnjaci Laboratorija Vichy oblikovali su novu formulu s trostrukim djelovanjem protiv ispadanja kose:

Učvršćuje korijen: AMINEXIL sprečava stvrdnjavanje kolagenske ovojnice koja okružuje korijen kose i na taj se način bori protiv pritiska na korijen te ga bolje pričvršćuje u vlasište.

Ojačava vlas kose: SP94™ »molekula po mjeri« koja se u korijenu kose pretvara u osnovne gradivne elemente kose neophodne za njen normalan rast: glukozu i vitamin F.

Stimulira mikrocirkulaciju: Arginin- aminokiselina koja stimulira mikrocirkulaciju vlasišta.

Aktivni sastojci pomoću stimulativnog aplikatora s galvaniziranom bijelom broncom ugodno utječu na vlasište i potiču mikrocirkulaciju. Pri tome aplikator ne oštećuje vlasište, a tolerantan je i prema najosjetljivijem vlasištu. Prvi rezultati vidljivi su već nakon 45 dana!

Foto: Shuttertsock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo