Hrana i recepti

Hrana i recepti

100 kalorija u voću

Kako ne bismo bili u zabludi, časopis WebSugar je odlučio predstaviti kako izgleda 100 kalorija voća.

Znamo da je zdravo te da nije previše kalorično, ali ipak – ako želite unijeti samo određenu količinu kalorija – evo kako mora izgledati vaš tanjur s voćem.

1. Borovnice

Ovo tamnoplavo bobičasto voće, poznato je i kao superhrana – bogato antioksidansima u velikoj je službi borbe sa slobodnim radikalima. Oko pola šalice (4,4 grama) iznosi 103 kalorije.

2. Kivi

Dva kivija u sebi nose 93 kalorije te sadrže 1,7 grama proteina. Ovaj ukusni zalogaj savršen je vitaminski međuobrok bogat vitaminom C, A te mineralima i flavonoidima – korisnima u prevenciji tumora.

3. Kruške

Jedna kruška srednje veličine sadrži 96 kalorija. Izrazito je korisna za probavu jer je u njenom sastavu 5,1 gram vlakana.

4. Banane

Ovo ukusno voće južnih krajeva bogato je kalijem te iz tih razloga odlično za pravilan rad srca. Jedna banana ima energetsku vrijednost od 105 kalorija.

5. Jabuke

Možete pojesti četiri jabuke te ste na taj način unijeli 99 kalorija. Ovo rajsko voće također je dobro za probavu jer je bogato vlaknima.

6. Jagode

U dvije šalice narezanih jagoda 106 je kalorija. Bogate su kalijem, željezom i vitaminom C. Upravo sada je sezona jagoda, zato pohitajte do placa i uživajte u niskokaloričnom zdravom obroku.

7. Dinja

Ukusni ljetni zalogaj – dinja predstavlja savršeno energetsko osvježenje. Kao obrok si možete narezati dinje u dvije šalice te na taj način ćete u organizam unijeti 106 kalorija.

8. Grožđe

30 bobica grožđa je 101 kalorija, bez obzira bilo ono zeleno ili crveno. Grickajte grožđe i uživajte u laganom obroku – naime ono snižava krvni tlak.

9. Lubenica

Voćka koja je definitivno predstavnik ljeta je lubenica. Narežite ju u dvije i pol šalice te uživajte u svoje 103 kalorije.

10. Naranče

Jedna naranča te još četvrtina ove citrusne voćke sadrži 106 kalorija. Izrazito bogata vitaminom C dat će energiju vašem organizmu te ojačati imunitet.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo