4 namirnice za pomlađivanje kože

jagoda, voce

Vrijeme ne možemo zaustaviti, a godine se vide na koži, što nas često baca u očaj. To ne mora značiti da starija koža nije lijepa, nego je vječni podsjetnik na to da je život kratak.

Ipak možemo zavarati um i usporiti brzi vlak života, te uz pomoć hrane pomlađivati kožu. Evo nekoliko namirnica koje daju elastičnost i štite kožu. Zaštitite kožu iznutra.

1. Jagode

Hrana koja je obilata vitaminom C, poput jagoda, smiruje kožu, veže kolagen koji je zaslužan za elastičnost, te ju štiti. Razni kozmetički proizvodi za pomlađivanje kože bogati su C vitaminom, pa zašto ne pomoći koži i iznutra.

2. Rajčica

Rajčice prekrasnu crvenkastu boju "duguju" likopenu – snažnom antioksidansu koji kožu čini glatkom. U ljetno vrijeme gdje su salate s rajčicom čest i ugodan osvježavajući obrok, "nafilajte" se likopenom i osjetite mekanu kožu pod prstima.

3. Tofu

Hrana bazirana na soji je bogata izoflavonima koji su zaslužni za učvršćenje kože, te pomažu pri zadržavanju kolagena u tijelu. Konzumirajte i sojino mlijeko, što je zdravlje i ljepota u jednom.

4. Tuna

Tuna je ukusan hranjiv zalogaj bogat omega-3 masnim kiselinama koje potiču nastanak kolagena u tijelu. Fini obrok s tunom, sojinim popečcima i rajčicom, te jagode za desert i koža će biti sve mlađa!

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!