Blog “To live a life” - recepti i savjeti za oboljele od Crohnove bolesti - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Blog “To live a life” – recepti i savjeti za oboljele od Crohnove bolesti

Petra Terner mlada je i uspješna poslovna žena, strastvena ljubiteljica putovanja, yoge i ayurvedskog načina prehrane, velika kreativka u kuhinji, ali i jedna od 1,4 milijuna ljudi u Europi koja boluje od Crohna.

Riječ je o upalnoj bolesti probavnog sustava čiji uzrok nije poznat, ali se sumnja na kombinaciju genetske sklonosti i okolišnih čimbenika. Svakome tko se suoči s dijagnozom, život se mijenja. I za Petru je, kako sama kaže, dijagnoza značila promjene, ali – još važnije! – i početak novog, kvalitetnijeg načina života, tako da danas svoje stanje ne doživljava kao bolest već – stil života. Kako bi svima pokazala da svakodnevica itekako može biti kvalitetna i, dakako, bez odricanja, pokrenula je blog “To live a life”.

Živjeti život, hrvatski je prijevod bloga koji u svojem podnaslovu krije interesantan naziv „JA i gospodin Crohn“ čime Petra jasno pokazuje koliko je bitno staviti sebe na prvo mjesto. Blog sadrži tri kategorije – recepti, putovanja i savjeti gdje ćete pronaći interesantne detalje iz života mlade blogerice koji će vam pomoći u planiranju zdravih navika.

Isprobavajući razna jela, pripremajući nove specijalitete za supruga, obitelj i prijatelje, istražujući nove restorane i destinacije, shvatila sam da želim svoje kulinarske ideje, doživljaje s putovanja, kao i ostala iskustva, podijeliti s drugima, naročito onima koji boluju od Crohnove bolesti. U medijima se često piše o ovoj bolesti, no kad želite pronaći neki koristan recept ili konkretan savjet, toga nema, pa mislim da će moj blog biti od velike pomoći, kaže Petra Terner.

Blog “To live a life” donosi mnoštvo recepata za predjela, juhe, glavna jela i deserte koji su odlična ideja za kreiranje dnevnih obroka. Crohn friendly deserti, zanimljiva predjela koja se mogu kombinirati za doručak ili kao ideja za nenajavljene goste, hranjive juhe te interesane ideje za ručak ili večeru, samo su dio recepata koje su prilagođeni njezinim prehrambenim navikama. U rubrici “savjeti za lakšu svakodnevicu”, svoju će publiku razveseliti zanimljivim savjetima koji su njoj olakšali te joj pomogli da kreira kvalitetniji i ispunjeniji život, a vjerujemo da će potaknuti i nekoga od vas na pozitivne promjene.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo