Evo što će vam se dogoditi ako izbacite šećer iz prehrane! - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Evo što će vam se dogoditi ako izbacite šećer iz prehrane!

Znate li da u prosjeku tijekom dana u organizam unesemo oko 300 kalorija putem dodanog šećera u prerađenim proizvodima za koje nismo niti znali da ga sadrže? On se nalazi u umacima i preljevima, slatkišima i raznim napitcima.. Što će se dogoditi našem organizmu ako pripazimo i izbacimo šećer iz prehrane?

Počnete li obraćati pažnju na to što piše na određenim proizvodima i konzumirati samo prirodan šećer, ovih ćete 5 pozitivnih promjena uskoro primijetiti!

1.  Više energije

Ironično, ali mnogi od nas će prvo posegnuti za nečim slatkim u trenutcima gubitka energije, no bez svog tog šećera u organizmu, bit ćete puno bolje volje i imati više energije. Ako niste znali, sav taj šećer onesposobljava organizam da održava maksimalnu razinu energije, pa bi bilo mudrije da takvim trenutcima odaberete zdrave grickalice i prirodne napitke umjesto kofeina i šećera.

2. Savršena linija

Baš poput ovisnosti o cigaretama, i ovisnost o šećeru je stvarna. Što ga više konzumirate, to ga više želite. Ne morate se u potpunosti odreći šećera želite li skinuti višak kilograma, ali biste svakako trebali naučiti u kojim se namirnicama nalazi taj „skriveni“ dodani šećer koji niti je zdrav, a svakako ne pogoduje dobrom izgledu.

3. Crijeva će vam biti zahvalna

I naš probavni sustav voli hranu koja sadrži vlakna te nije toliko bogata teškim namirnicama, kojima pripada i šećer. Kako prenosi portal naturalsociety.com, izbacite li rafinirani šećer iz prehrane, vaša će crijeva neometano i lako probaviti sve što ste pojeli.

4. Vjerovali ili ne, vaša ljubav prema šećeru će nestati

Nakon što ste neko vrijeme izdržali bez šećera, više ga nećete toliko željeti. Nakon nekog vremena voće će vam postati iznimno slatko i ukusno, a ako stavite komad torte u usta, vjerojatno će vam biti preslatka. Moći ćete ponovno uživati u prirodnim namirnicama.

5. Koža će vam blistati

Šećer pogoduje upalnim procesima i tako uzrokuje pojavu akni, pa se vjerojatno i vi borite s njima svaki put nakon što pojedete puno čokolade…. Želite li uživati u blistavoj koži, pazite što unosite u organizam.

A. A. 

Foto: Shutterstock

Svemoguća jabuka čuva zdravlje i oplemenjuje jela, a ovi sokovi će vam vratiti energiju , pomoći protiv nesanice i vraćaju energiju, pomažu protiv nesanice i PMS-a

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo