Hrana i recepti

Hrana i recepti

Hrvati žele znati što jedu!

Rezultati istraživanja “Znate li što jedete?” provedenog od strane GfK Centra za istraživanje tržišta pokazali su kako tek svaki četvrti ispitanik smatra kako može ocijeniti kvalitetu proizvoda čitajući deklaraciju, a tek petina potpuno vjeruje u istinitost podataka s deklaracije. Manje od trećine ispitanih smatra kako su proizvodi do sada bili zadovoljavajuće zdravstveno ispitani.

lIstraživanje GfK “Znate li što jedete?” pokazalo je da većina Hrvata ne zna kakve je kvalitete hrana koju konzumiraju te da žele potvrdu kvalitete proizvoda koje svakodnevno koriste od strane relevantnih institucija.

Dok većina građana (80,1 posto) čita deklaraciju prilikom kupovine prehrambenih proizvoda, čak 36,5 posto smatra da sirovinski sastav proizvoda najčešće nije jednak onome na deklaraciji.

Kako bi mogli biti sigurni u kvalitetu prehrambenih proizvoda koje kupuju i konzumiraju, ispitanici rješenje vide u certifikatu izvrsnosti kvalitete. Čak 92.8 posto ispitanih tvrdi da bi najradije kupovali proizvode čiju kvalitetu potvrđuje certifikat utemeljen na laboratorijskoj analizi, a na njega bi obratilo pažnju 70,6 posto ispitanih. Iako više od polovice građana smatra da ima višak kilograma, 2/3 svih ispitanih ipak misli da se zdravo hrani. Taj podatak nam dokazuje kako Hrvatima treba pomoć pri odabiru natprosječno kvalitetnih, za njih poželjnih namirnica.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo