Ako se ne jede svježa, onda se može staviti u kolače, voćne salate ili preliti čokoladom… Jeste li probali jagode punjene cheesecakeom?
Želite li puniti jagode, za to postoji bezbroj mogućnosti, a ono što ovaj desert čini posebnim je svakako veličina – dovoljna za jedan slastan zalogaj. Tu je i činjenica da ništa ne morate peći.
Potrebni sastojci:
- 200 g kremastog sira
- 100 g šećera u prahu
- žličica ekstrakta vanilije
- ½ kg svježih jagoda
- 3 graham keksa
Napomena: Očistite jagode te ih malim nožem zarežite i izdubite, a 3 graham keksa dobro izmrvite.
Priprema:
1. Izmiješajte dobro kremasti sir mikserom, dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Sve dobro izmiješajte.
2. Smjesu stavite u vrećicu kojoj ste prethodno odrezali jedan vrh (ili slastičarsku vrećicu).
3. Jagode napunite smjesom, a otvor na kojem je punjenje “zamočite” u graham kekse.
4. Stavite u hladnjak na kratko da se smjesa stisne.
Poslužite i uživajte!
Ana A.
Foto: shutterstock
Pripremite frape od jagode za bolje pamćenje