Preskačete međuobrok jer smatrate da nije važan? Poput doručka i on bi trebao biti stalni dio načina prehrane.
Mnoge su prednosti uvođenja kvalitetnih međuobroka u vašu svakodnevicu. Oni mogu upotpuniti vaš cjelodnevni prehrambeni unos i pridonijeti zadovoljavanju dnevnih potreba za vitaminima i mineralima.
Što jesti za međuobrok?
Svježe i suho voće, kao i cjelovite žitarice, pridonose adekvatnom unosu prehrambenih vlakana.
Jedite grah često jer je zdrav, a ako ste na dijeti on će ugasiti želju za hranom
Naime, dokazano je kako se prehrana koja obiluje prehrambenim vlaknima dovodi u vezu sa smanjenim rizikom od razvoja koronarne bolesti srca, moždanog udara, hipertenzije, dijabetesa, pretilosti te nekih gastrointestinalnih bolesti i poremećaja.
Prehrambenim unosom fermentiranih mliječnih proizvoda također unosimo i vrijedne probiotičke bakterije koje će, zajedno s prehrambenim vlaknima, očuvati zdravlje naše crijevnu mikrobiote.
Uz blagodati na crijeva, fermentirani mliječni proizvodi imaju i visok udio proteina te zbog toga mogu pridonijeti produljenju osjećaja sitosti. Svakako treba istaknuti i prednosti konzumacije orašastih plodova.
U 40 dana izolacije, stalno je pripremala ovo jelo jer je – genijalno!
Odlikuje ih izvanredan sastav nezasićenih masnih kiselina – sadrže uglavnom višestruko nezasićene ili omega – 3 masne kiseline koje imaju zaštitni učinak na kardiovaskularno zdravlje.
Autor: Nutricionistički tim Vitaminoteke
Foto: Shutterstock