Hrana i recepti

Hrana i recepti

Nagovorite partnera da ide na dijetu jer tako i vi mršavite, tvrde znanstvenici

Shutterstock

Odlučili ste izgubiti višak kilograma ali nikako ne možete nagovoriti partnera da s vama krene na dijetu… To je u redu jer su velike šanse da će i on izgubiti višak kilograma.

Rezultati istraživanja su objavljeni u magazinu Obesity početkom godine, a promatrale su se navike 130 parova. Partner koji je imao višak kilograma uključen je u program mršavljenja, a nakon 6 mjeseci tog režima znanstvenici su primijetili kako su njihovi partneri u prosijeku izgubili oko 2 kilograma. 

Još je bolja vijest kako je otprilike 32 posto partnera koji nisu bili na dijeti izgubilo 3 posto svoje tjelesne težine u tom periodu. 

Perma riječima autora studije prof. Amy Gorin, moguće da se radi o dvije stvari koje su odgovorne za ove rezultate: ” Kada jedan partner uvede zdravu prehranu, velike su šanse da će i onaj drugi biti motiviran da učini isto. Također, ako je partner na dijeti odgovoran za kupovanje namirnica, u kuću će stizati zdrave namirnice pa će se one i jesti”, zaključila je. 

Udebljali ste za vrijeme menstruacije? Evo razloga zašto se to događa

Sudeći i prema prethodnim studijama, zdrave navike su zarazne mogu pozitivno utjecati na cijelu obitelj, ne samo partnera.  

Kako biste ovo uspjeli prakticirati u vašem domu, uvedite zdrave promijene suptilno –  ne hvalite se svojim načinom prehrane jer to može samo zvučati kao nagovaranje. Umjesto toga, kupujte zdrave namirnice, pripremajte ukusne zamijene omiljenim jelima, potražite nove, zanimljive namirnice za pripremanje. 

Ovo je hrana koju Kate Middleton jede svaki dan

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo