Najbolji napitci za snižavanje krvnog tlaka!

sok, sok od cikle, sok od brusnica, sok od visnje, crveni sok

Sve osobe koje muči visoki krvni tlak i žele mu pristupiti na prirodniji način, bez lijekova, sada na raspolaganju imaju zdrave i ukusne napitke pomoću kojih mogu smanjiti svoj rizik od razvijanja krvožilnih bolesti.

kSok od celera

On je, zahvaljujući svojoj vlaknastoj i hrskavoj teksturi pravi borac protiv arterijske hipertenzije. Dobra je vijest da celer djeluje bez mogućih nuspojava, čak ako i koristite lijekove.

Ovo svestrano povrće sadrži aktivne tvari koje prirodnim putem opuštaju mišiće u stijenkama arterija i oko njih. Osim toga, ove korisne tvari snižavaju krvni tlak i promiču zdravlje krvožilnog sustava smanjivanjem hormona stresa. Celer također sadrži znatne količine magnezija, kalija i kalcija. Dobrotvoran učinak tih minerala služi za smirivanje živčanog sustava.

kSok od cikle

Stručnjaci smatraju kako je za zdravstvene dobrobiti cikle odgovoran nitrat. Naime, ovo je povrće pravi rudnik nitrata koji se putem probave pretvaraju u nitrite i apsorbiraju u želucu.

Ustanovili su kako nitrati iz soka cikle mogu učinkovito djelovati na krvožilno zdravlje tako što povećavaju razinu dušikovog oksida u krvi. Sok od cikle pokazao se jednako učinkovitim kao i kapsule nitrata, s obzirom da se tlak snizio 24 sata nakon konzumacije soka.

kSok od brusnica

Ovaj napitak nije samo namijenjen ženama koje muku muče s upalom mjehura. Naime,  kiselkasti sok može sniziti krvni tlak.

On sadrži široku i zanimljivu lepezu biljnih flavonoida koji mogu smanjiti rizik od razvijanja krvožilnih bolesti u epidemiološkim studijama. Ako pacijenti pokušavaju sniziti krvni tlak putem prehrane, bilo bi dobro i zdravo uključiti i sok od brusnica s malo kalorija, savjetuju liječnici.

 

K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!