Hrana i recepti

Hrana i recepti

Napravite sami kašice za vaše dijete

Omiljena hrana malih beba su voćne kašice. Zašto kupovati, kada ih možete napraviti sami?

Svaku kašicu koju ste kupili vjerojatno možete napraviti i sami. Saznajte kako napraviti neke od omiljenih kašica vašeg djeteta.

Kašica od jabuke

Nježna, slatkasta kašica od jabuke popularan je prvi izbor za hranu beba. Osim što bebe uživaju u okusu, ona je puna vitamina C i vlakana, a neke studije dokazuju da jabuke mogu biti dobra zaštita od razvoja astme.

Priprema: U loncu zagrijte vodu, stavite oguljenu i očišćenu jabuku te na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta – minimalizirajte vrijeme kuhanja kako bi se sačuvali svi minerali i vitamini. Izvadite jabuku van, isperite pod mlazom hladne vode, stavite u blender i miksajte dok se ne pretvori u kašu. Ako ej potrebno dodajte malo vode. Ako želite malo veče komadiće jabuke, što je idealno za bebe stare oko 10 mjeseci onda jabuke protisnite kroz drobilicu za krumpir.

Kašica od banane

Iako kašicu od banane vjerojatno znate napraviti i bez naše pomoći, spominjemo ju jer je iznimno važna za zdravlje djeteta. Naime, banana je jedan od najboljih izvora kalija koji je neophodan za funkcioniranje živaca, zdravlje srca i razvoj mišića. Uz to će smiriti grčeve u bebinom trbuhu te zaustaviti proljev.

Priprema: Ogulite bananu i miksajte dok se ne pretvori u kašicu. Ako želite da bude rijetka, dodajte vode ili ju razrijedite formulom.

Kašica od breskve

Prepuna beta karotena i kalija, kašica od breskve je još jedno omiljeno jelo beba. Možete napraviti kašicu samo od nje ali isto tako i dodati bananu ili ako se radi i starijoj djeci i piletinu i jogurt.

Priprema: Zagrijte vodu do vrenja te u nju stavite breskve nekih 45 sekundi. Izvadite ih van i stavite u posudu punu leda te skinite kožicu. Miksajte ih dok se ne pretvore u kašu. Dodajte vode ako je potrebno.

Kaša od borovnica

Ova snažna namirnica, prepuna antioksidanata čini jednu ukusnu kašicu predivnih boja. Ako želite ublažiti okus, dodajte banane, jabuke ili breskve.

Priprema: Isperite borovnice pod mlazom hladne vode. Miksajte dok se ne pretvore u kašu.

Izvor: www.parents.com

Ana Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo