Hrana i recepti

Hrana i recepti

Patlidžan liječi rak kože

S ovim jednostavnim, prirodnim lijekom brojne bi operacije mogle biti spriječene, a zdravlje očuvano.

Ekstrakt patlidžana je fitokemikalija poznata pod imenom solasodine glycoside ili BEC5. Otkrio ga je dr. Bill E. Cham, nakon što je čuo za lijek narodne medicine Australskih farmera. Oni su ga upoznali s pripravkom za rak oka kojim su izliječili stoku i to nakon nanošenja toplog obloga načinjenog od sjemena voćke pod nazivom vražja jabuka, poznate pod latinskim nazivom Solanum linnaeanum. Ova biljka je dio Solanacea obitelji, koja uključuje povrće poput rajčica i patlidžana.

pBEC5 djeluje tako da se veže za receptore na površini stanica raka. Nakon što ćelija probavi ekstrakt patlidžana, dolazi do njenog pucanja. Stanica raka je uništena, a njezin sadržaj resorbira tijelo.

BEC5 je pokazao svoju učinkovitosti u liječenju preko 80.000 slučajeva raka kože, sprječavajući operacije. Vrste raka liječene patlidžanom su invazivni i ne-invazivni nemelanomski karcinomi kože. U svakom je pojedinačnom slučaju rak otišao u remisiju i nije se vratio. Zahvaljujući ovoj fitokemikaliji, stanovnici Australije liječe rak kože na ovaj način već desetljećima.

BEC5 djeluje tako da ubija stanice raka bez da šteti drugim zdravim stanicama u ljudskom tijelu. BEC5 se također može koristiti za liječenje aktinske keratoze, kao i pjega na koži uzrokovanih suncem ili starošću.

Aktinska keratoza je mogući prediktor raka kože. Crvene mrlje uzrokovane pretjeranim izlaganjem suncu su sastavljene od abnormalnih stanica koje mogu mutirati u maligne i to u osnovnim ili nižim slojevima kože.

mRožnate stanice karcinoma su još jedan česti oblik raka kože, koji uzrokuje gotovo dvije tisuće smrti godišnje. Ovo tkivo u obliku bradavica ima nepravilan obrub i moguće ga je liječiti ekstraktom patlidžana.

Korišten u obliku kreme tijekom 25 godina za potrebe kliničkih istraživana u Australiji i Velikoj Britaniji, BEC5 je pokazao uspješnost u preko 78 posto slučajeva i to kad se nanosi osam tjedana. Ako se koristi 12 tjedana, krema ima 100 postotni uspjeh u uklanjanju raka, od kojih se niti jedan nije vratio u narednih pet godina.

S ovim jednostavnim, prirodnim lijekom brojne bi operacije mogle biti spriječene, a zdravlje očuvano.

 
K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo