Razlozi zašto je vino dobro za vas - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Razlozi zašto je vino dobro za vas

Vino je jedno od najstarijih i omiljenih alkoholnih pića poznatih čovjeku. Mnogi uživaju u čaši finog vina na kraju radnog dana, ovo fino piće će proširiti krvne žile i opustiti tijelo. No koje su još dobrobiti vina?

Ispijanje vina u umjerenim količinama može ojačati imunitet i pomoći pri skidanju kilograma. Pročitajte na koje načine vino može pozitivno utjecati na vaš život.

1. Poboljšava probavu

Većina ljudi vjeruje u to da je ispijanje vina jednostavan način za održavanje zdravlja probave, a razlog tomu je velik broj dobrih bakterija u njemu. Može pomoći tijelu da se lakše probavi hranu te zaštiti od raznih bolesti, s obzirom da je pronađena direktna poveznica između probave i imunološkog sustava. Vino je bogato vitaminom B i omega-3 masnim kiselinama.

2. Vino je izvor mladolikosti

Kažu da mnogi mudraci vjeruju da je fontana mladosti ispunjena vinom, a sve zato što je ono puno sastojaka koji usporavaju starenje stanica. Oni koji piju vino imaju veće šanse da će živjeti dugo, od onih koji uživaju ostala alkoholna pića. U njemu se nalaze supstance koje pomlađuju tijelo aktivirajući kemikalije koje štite od bolesti vezanih uz starenje.

3. Puno je antioksidanata

Prema nekim istraživanjima, vino sadrži snažne antioksidante i vitamine, a crveno vino tih sastojaka ima najviše. Čaša vina na dan će ojačati vaše krvne žile i poboljšati kardiovaskularno zdravlje.

4. Poboljšava cjelokupno zdravlje

Crveno vino je dobro za srce jer je njegova kvaliteta ta da opušta i stimulira kardiovaskularni sustav. Kao i u svemu, i u ispijanju vina je umjerenost najvažnija pa zato napominjemo da je dovoljna čaša vina. Tko uživa u malim količinama vina uživa i u dobroj memoriji. produktivnosti, zdravoj razini šećera u krvi te umanjuju šanse za nastanak raka debelog crijeva.

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo