Volite jesti sendviče i tjestenine? Naučite za njih pripremati ukusne ali zdrave preljeve.
Kako pripremiti ova dva ukusna i zdrava umaka za tjestenine, sendviče, hamburgere i salate otkriva Goran Kočiš, šef kuhinje zagrebačkog Bistroa Apetit.
Zdravi dresing za salate
Sastojci:
- malo maslinovog ulja
- bijeli balzamični ocat
- žlica senfa
- sol
- papar
- 1 režanj češnjaka
- malo vode
Priprema: Sve izmiksati u blenderu te u dobiveni umak dodati (potopiti) grančicu ružmarina. Ostaviti sat vremena u hladnjaku, a prije posluživanja izvaditi ružmarin i preliti sve preko salate
Zdravi umak za tjestenine, hamburgere i sendviče
Sastojci:
- 1 svježa rajčica
- sol
- papar
- bosiljak
- svježi timijan
- ružmarin
- maslinovo ulje po želji
Priprema: U blenderu miksati svježu rajčicu, sol i papar, bosiljak, svježi timijan, malo ružmarina i maslinovo ulje.
Dobar tek!
Izvor: Moje zdravlje
Ana Abrahamsberg