Potrebni sastojci
40 dag krumpira
30 dag mrkve
15 dag cvjetače
15 dag mahuna
10 dag oljuštenog graška
3 dag kiselih krastavaca
4 dag ukiseljenog luka
25 dag tofu sira
2 dag octa
5 dag maslinova ulja
2 žlice sojina umaka
pola limuna
sol, papar
Za ukrašavanje
listovi salate
nekoliko mini rajčica
Priprema
Ogulite krumpir i mrkvu i narežite ih na kockice. Očistite mahune, cvjetaču razdvojite na cvjetove. Pripremljeno povrće i grašak skuhajte u posoljenoj vrućoj vodi zakiseljenoj sa 2 žlice octa. Kada je povrće kuhano “al dente” (da ostane malo tvrdo), procijedite ga i ostavite da se osuši na čistoj krpi. Mahune narežite na manje komadiće i pomiješajte s ostalim povrćem.
Tofu kuhajte 10 minuta u slanoj vodi, zatim ga sameljite zajedno s uljem, soli, umakom od soje i limunovim sokom. Dodajte malo vode kako biste dobili glatki tekući umak. Kuhano povrće začinite umakom od tofua te nasjeckanim lukom i krastavcima. Oblikujte kupolu, ukrasite listovima salate i mini rajčicama. (Umak od tofu sira umjesto majoneze čini rusku salatu puno lakšom i probavljivijom, idealnom za dijete).
Ordinacija.hr