Hrana i recepti

Hrana i recepti

Saznajte kako pripremati zelene sokove – eliksire vitalnosti

Zeleni sok je mali ambasador i sjajan uvod u svijet sirove prehrane, gdje svi nutrijenti i blago prirode dolaze na jednostavan način do svake naše stanice; mi smo čili i puni životne radosti, a za pripremu obroka ne gubimo puno vremena.

Želite promjeniti nešto u svojoj prehrani, umorni ste, bolesni, nedostaje vam snage i životne radosti? Čuli ste za zelene sokove, a ne znate od kuda krenuti? Probali ste zelene sokove, imate blender, a neznate kako „pogoditi“ pravu kombinaciju? Akademija zdravog kuhanja nastavlja s uspješnim ciklusima radionica za ukusne, zdrave i kreativne obroke.

Zeleni sokovi – Eliksiri vitalnosti” radionica je koja se održavava u organizaciji Centra za kulturu prehrane, Večernjeg lista i zdravstvenog portala Ordinacija.hr.

Sirova prehrana više nije trend nego odabir mnogih ljudi u svijetu. Hrvatska nikada nije zaostajala za sjajnim projektima i idejama te smo tako u proteklih godinu-dvije bogatiji za cijelu scenu proizvođača, udruga i OPGospodarstava koji podržavaju, ali i žive novi način prehrane i pristup uzgoju povrća i voća.

Zeleni sokovi su se pokazali kao sjajan izbor za jutra kada nemate puno vremena, za radni dan kada ste iscrpljeni i treba vam snaga i koncentracija. Zeleni sok je mali ambasador i sjajan uvod u svijet sirove prehrane, gdje svi nutrijenti i blago prirode dolaze na jednostavan način do svake naše stanice; mi smo čili i puni životne radosti, a za pripremu obroka ne gubimo puno vremena.

“Zeleni sok može biti zdravi doručak, užina ili ručak na radnom mjestu koji se lako spravlja, prepun je potrebnih nutrijenata, a kuhinja nakon toga ostaje u trenu čista. Ova vrsta hrane ima mnoge prednosti, svi koji na neki način krenu sa Zelenim sokom vrlo brzo primjete da imaju više energije za dnevne izazove, a krvni tlak, kolesterol, šećer u krvi ili tjelesna težina polako kreću prema normali. Uz jednostavnu pripremu treba istaknuti i blagodati hrvatske ponude lokalnih proizvođača zelenja i voća”, rekla nam je voditeljica ove radionice Jelena Tomašević. Ona ima više od četiri godine osobnog iskustva s ovom vrstom prehrane te nakon više desetaka tisuća pripremljenih zelenih sokova u Hrvatskoj i inozemstvu, mnogih osobnih asistencija u promjeni načina prehrane, a rado će to podijeliti s polaznicima i ovih radionica.

Saznajte kako izabrati pravo zelenje, voće ili samoniklo bilje, kako se priprema i koje su mogućnosti kombiniranja različitih okusa, tekstura ili dodataka namirnica koje nazivamo superhranom. Polaznici će obraditi osnovne teme vezane uz izbor namirnica, načine pripreme i izbor blendera.

Uz ležernu i ugodnu atmosferu, polaznici će odslušati kratki dio teorijskog predavanja, a zatim će zasukati rukave i prepustiti se kulinarskoj čaroliji pripreme obroka, koje će na kraju sami degustirati.

Kada? Od danas do 10. srpnja, svakim danom od ponedjeljka do petka od 18 do 20 sati.

Gdje? U Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb.

Cijena jednodnevne radionice je 180 kuna, a osim vrijednog iskustva i znanja izrade ukusnih zelenih sokova, svi polaznici dobivaju diplomu Akademije i dar Večernjeg lista – set kuharica Veljka Barbierija! Svoje mjesto rezervirajte najkasnije dan ranije na e-mail info@kulturaprehrane.hr, telefon 091 481 44 66 ili putem Facebook profila Akademije zdravog kuhanja.

Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo