Hrana i recepti

Hrana i recepti

Saznajte sve o sirovoj prehrani te kako pripremati zelene sokove

Upravo su zeleni sokovi glavna tema radionice koja se održavava u organizaciji Centra za kulturu prehrane, Večernjeg lista i zdravstvenog portala Ordinacija.hr.

Nemate puno vremena, a želite zdrav i nutricionistički vrijedan obrok? Iscrpljeni ste i treba vam snage i koncentracije? Idealno rješenje je zeleni sok! On je mali ambasador i sjajan uvod u svijet sirove prehrane, gdje svi nutrijenti i blago prirode dolaze na jednostavan način do svake naše stanice; mi smo čili i puni životne radosti, a za pripremu obroka ne gubimo puno vremena.

Upravo su zeleni sokovi glavna tema radionice koja se održavava u organizaciji Centra za kulturu prehrane, Večernjeg lista i zdravstvenog portala Ordinacija.hr, a njihovu prednost uvidjela je i Mihaela Alfirev, jedna od polaznica: “Volim kuhati, ali prije svega i jesti! Na radionicu sam se odlučila ponukana bolešću u široj obitelji, no i u želji za održavanjem figure”.

Dodala je kako na svom poslu obično nema vremena pojesti ručak, iako si povremeno zna nešto pripremiti unaprijed:

“Htjela bih da mi zeleni sokovi zamijene obrok na poslu. Naime, nemam uvijek vremena pripremiti ručak, a ovo je praktično i zdravo. Tako ću sigurno izbjeći i osjećaj pospanosti nakon obroka”, rekla nam je logopedica iz Zagreba.

Koje su prednosti zelenih sokova?

“Zeleni sok može biti zdravi doručak, užina ili ručak na radnom mjestu koji se lako spravlja, prepun je potrebnih nutrijenata, a kuhinja nakon toga ostaje u trenu čista. Ova vrsta hrane ima mnoge prednosti, svi koji na neki način krenu sa Zelenim sokom vrlo brzo primjete da imaju više energije za dnevne izazove, a krvni tlak, kolesterol, šećer u krvi ili tjelesna težina polako kreću prema normali”, otkrila je voditeljica radionice Jelena Tomašević.

“Radionica je bila izuzetno interesantna, informativna, ali i zabavna i relaksirajuća. Voditeljica je izvrsna”, puna je bila riječi hvale Mihaela Alfirev. Provjerite kako je ovo gastro-druženje proteklo u našoj foto-galeriji.

Kako se prijaviti na radionicu?

I vi se možete okušati u pripremi zelenih sokova, s obzirom na to da se radionice odvijaju svakodnevno do 10. srpnja, od 18 do 20 sati u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb.

Cijena jednodnevne radionice je 180 kuna, a osim vrijednog iskustva i znanja izrade ukusnih zelenih sokova, svi polaznici dobivaju diplomu Akademije i dar Večernjeg lista – set kuharica Veljka Barbierija!

Svoje mjesto rezervirajte najkasnije dan ranije na e-mail info@kulturaprehrane.hr, telefon 091 481 44 66 ili putem Facebook profila Akademije zdravog kuhanja.

Karmen Pužar
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo