Hrana i recepti

Hrana i recepti

Saznajte sve tajne pripreme ribljih jela

Zašto je riba zdrava? Kojim se ukusnim i zdravim ribama diči naše Jadransko more? Kako pripremiti riblja jela?

Znate li razliku između plave i bijele ribe

Nutricionisti i liječnici često ističu koliko je važno jesti ribu jer je ona sjajan izvor lako probavljivih bjelančevina, esencijalnih aminokiselina te obiluje dugolančanim nezasićenim omega-3 masnim kiselinama snažnog prtuupalnog učinka za organizam. Da je konzumacije ribe zdrava za krvožilno zdravlje nije nikakva novost. To već znaju i ptice na grani! Također se smatra da je ona korisna i za zdravlje mozga.

Od mora do stola u samo par koraka

Dok mnogi zaziru od pripreme ribljih jela, radionica Akademije zdravog kuhanja će demistificirati ovaj kamen temeljac mediteranske prehrane. Radionica “Od mora do stola u samo par koraka” otkrit će vam zašto je riba zdrava, kojim se ukusnim i zdravim ribama diči naše Jadransko more te kako možete maštovito pripremati ovu vrijednu namirnicu. Organizatori su Centar za kulturu prehrane, zdravstveni portal Ordinacija.hr te Večernji list u suradnji s Tvornicom Mardešić, koja se bavi proizvodnjom ribljih prerađevina na bazi srdele, inćuna, tune i skuše.

“Ciklus kroz dvije radionice educira polaznike o nutritivnim prednostima svježe i konzervirane ribe. Tematski, počinjemo s pričom o ribi, osnovama pripreme, zatim prelazimo na konzervirane proizvode koji se prikazuju nutritivno, daju se karakteristike proizvoda te se pripremaju brzi, pristupačni i zdravi obroci s konzerviranom ribom”, otkrile su voditeljice Centra za kulturu prehrane Anja Bajt i Vanja Varga.

Uz njihove ćete savjete i recepte zavoljeti ribu i saznati sve male trikove kako da vam riblja jela ispadnu impresivno. Iza Akademije zdravog kuhanja je nekoliko ciklusa radionica, uključujući teme detoksikacija, zdraviji kruh i zdrave slastice. Da je interes velik za ovakvim oblikom edukacija dokazali su polaznici koji se željni novih saznanja iz svijeta kulinarstva nerijetko vraćaju na drugu tenmu.

Jednodnevna radionica traje dva sata, a sadrži kraći teorijski dio te praktični, u kojem polaznici sami pripremaju ukusna jela, koja na kraju večeri i degustiraju.

Kada? Svakodnevno od 23. ožujka do 4. travnja od 18 do 20 sati.

Gdje? U Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb.

Cijena jednodnevne radionice je 180 kuna, a osim vrijednog iskustva pripreme ribljih jela i dobrog druženja, svi polaznici dobivaju diplomu Akademije i dar Večernjeg lista – set kuharica Veljka Barbierija.

Svoje mjesto rezervirajte najkasnije dan ranije na e-mail info@kulturaprehrane.hr, telefone 481 44 66 / 091 481 44 66 ili putem Facebook profila Akademije zdravog kuhanja.

Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo