Ako niste vični kuhanju, ovaj vegetarijanski obrok mogao bi za vas biti pravi mali izazov! Tajna egzotičnog okusa jela krije se u obilju začina. Zato su rezultati vrlo ukusni i neobični!
Stoga samo naprijed, zasučite rukave!
Potrebno vam je:
750 ml kokosova obroka
700 g tofu sira, ocijeđenog i narezanog na male kockice
sol i mljeveni crni papar
4 režnja češnjaka, sitno nasjeckanih
1 veliki luk, narezan na kriške
1 žličica smrvljenih osušenih chilija
1 naribani limun
malo naribanog đumbirova korijena
žlica mljevenog korijandra
žličica mljevenog kumina
žličica kurkume
dvije žlice soja umaka
žličica kukuruznog brašna
tajlandska riža
Priprema:
- Izlijte 600 ml kokosova mlijeka u lonac i uzavrite. Dodajte tofu sir,
začinite solju i paprom i kuhajte 10-ak minuta. Izvadite tofu na tanjur, a
kokosovo mlijeko sačuvajte. - Češnjak, luk, suhi chili, ribanu koricu limuna, đumbir,
začine i umak od soje izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. - Ostatak kokosova mlijeka ulijte u čistu tavu i miješajte
dok ne dobijete glatku smjesu: Dodajte izmiksane začine i kuhajte, stalno
miješajući, oko 15 minuta, dok curry smjesa ne postane vrlo gusta. - Postupno umiješajte kokosovo mlijeko u curry i zagrijte do laganog vrenja.
Dodajte kuhani tofu i kuhajte 5 do 10 minuta. - Kukuruzno brašno izmiješajte sa žlicom hladne vode i umiješajte u curry.
Kuhajte dok se ne zgusne. Stavite na topli pladanj i poslužite s tajlandskom
mirisnom rižom.
Dobar tek!