Tko često jede plodove mora, često se seksa i lakše ostaje u drugom stanju – tvrdi znanost - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Tko često jede plodove mora, često se seksa i lakše ostaje u drugom stanju – tvrdi znanost

Shutterstock

Samo još jedan razlog zašto dodati ribu na meni…

Svi znamo da je riba prepuna proteina, vitamina D i važnih omega 3 masnih kiselina, ali tu nije kraj – ako često jedete ribu sigurno više uživate u seksu, a ona vam čak može pomoći da ostanete u drugom stanju. Tako barem stoji u rezultatima studije koja je provedena na Harvardu.

Ako pripremate ova jela nemojte koristiti maslinovo ulje

Za potrebe studije, znanstvenici su pratili parove (njih 501) koji su radili na začeću i u svoj plan prehrane u periodu od 4 godine uvrstili i ribu. Osim prehrambenih navika, pratili su i koliko su često vodili ljubav. 

Zaključili su kako su muškarci i žene koji su jeli više od dvije porcije ribe kroz tjedan, imali bogatiji seksualni život od onih koji ribu nisu jeli.

Također, žene su češće ostajale u drugom stanju. Čak je kod 92 posto parova koji su jeli ribu u prvih godinu ustanovljena trudnoća u prvoj godini testiranja. 

Je li riba utjecala na pojačanu seksualnu želju kod ovih parova? Istraživači nisu sigurni. Možda ste čuli kako cink iz određenih plodova mora utječe na povećanje seksualne želje, ali kako ova studija nije mjerila utjecaj cinka, autor studije Audrey Gaskins to ne može niti potvrditi.

Volite kamenice? Onda morate isprobati ova dva jednostavna recepta

A što je s trudnoćom? Omega 3 masne kiseline u ribi bi mogli poboljšati kvalitetu spermija i povećati broj progesterona, pojašnjava liječnik.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo