Velikim kulinarskim natjecanjem 20 parova u pravljenju deserta od čokolade završio je prvi festival čokolade u regiji – Zagreb ChocoFest!
Tijekom zadnjeg dana Zagreb ChocoFesta posjetitelji su imali prilike učiniti dobro djelo, s obzirom da se rezala 15-metarska torta čija je prodaja išla u humanitarne svrhe. Cilj akcije bio je pomoći obiteljima s fenilketonurijom, a torta, koju je ispekao Catering Lido, rasprodana je u dva sata i prikupljeno je 12.550,00 kuna. U ovoj hvale vrijednoj akciji pomogli su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Vlatka Pokos, Ivana Ergić, Sanja Pilić, Ivana Delač i drugi.
U povodu Valentinova održano je najveće javno kuhanje parova: 20 parova natjecalo se u izradi deserta kako bi osvojili vrijedne nagrade u Falkensteiner Club Fanimationu na zadarskom Boriku. Na čelu žirija bio je naš ugledni kuhar Branko Ognjenović te gastro blogerice Jelena Ivan Nikolić (Sjedi i Jedi) i Jeka Zima (Jedozovni duo).
Oni koji nisu osvojili pet dana te vikende u Falkenstaineru dokazali su se u drugom izazovu: sljubljivanje svog deserta s vinom. U žiriju sljubljivanja deserta i vina bili su Sanja Muzaferija (WOW), Davorka Krnić Trick i Ivana Pandža (Akademija vina).
Prvi festival čokolade u regiji Zagreb ChocoFest zatvoren je “guljenjem skulptura” koje su na temu “Alisa u zemlji čudesa” izradili studenti Likovne akademije u Zagrebu.
Pobjednik je u pet minuta nagulio rekordnih 370 grama čokolade i svoju je slatku nagradu prepustio autorici skulpture. Nagrada je bila čokoladni kip od 250 kilograma, izrađen od premijum čokolade Zvečevo.
Ordinacija.hr