Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zelenu s mlijekom, molim!

Zelena kava je napitak koji u sebi sadrži biljku hoodia i ekstrakt zelene kave. Ovi sastojci zajedničkim snagama pomažu u reduciranju apsorpcije šećera iz hrane.

Spomenuta kombinacija umanjuje unesenu količinu kalorija i time pridonosi smanjenju tjelesne težine.
Nedavna istraživanja su dokazala da se konzumiranjem samo jedne šalice zelene kave dnevno, kroz osam tjedana, smanjuje tjelesna masa do 10 posto. Istovremeno se mišićna masa povećava za osam posto u odnosu na masno tkivo.

Sastojci u zelenoj kavi sprječavaju apsorpciju glukoze u crijevima regulirajući metabolizam, što dovodi do smanjenja tjelesne težine u vrlo kratkom vremenskom periodu.  Također, aktivni sastojci zelene kave – klorogenska kiselina (CGA) i polifenol, ograničavaju apsorpciju glukoze u tankim crijevima i reguliraju metabolizam.

Sprječavajući aktivnost glukoze-6-fosfotaze, ograničava se ulazak glukoze u krvotok i na taj način omogućuje se oslobađanje triglicerida iz tkiva adipoze. Zelena kava je dokazala svoju vrijednost i u borbi protiv starenja, jer sadrži antioksidante koji sprječavaju nastanak slobodnih radikala.

I ne brinite, ne morate po nju u Brazil. Kratko googlanje ponuditi će vam više prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

K.R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo