Hrana i recepti

Hrana i recepti

Želite ravan trbuh? Nutricionisti kažu da jedan sastojak morate dodati jajima ujutro

Pripremite duručak koji će ubrzati mršavljenje!

Ako govorimo o obroku koji će vas zasititi, pokrenuti metabolizam m ujutro i potaknuti mršavljenje – jaja su u tom slučaju možda i najbolja namirnica koju trebate jesti. Bilo da ih pržite, radite od njih kajganu ili dodajete tostu, ona će vam ponuditi brojne nutrijente koji će vas zasititi kroz dan. Druga odlična stvar, a ako razmišljate o doručku s jajima je činjenica da možete dodati bilo koje povrće volite tom tanjuru i dolazite lako do alata koji će vam pomoći da mršavite brže. 

No tu je još jedna namirnica koju bi se trebalo dodati doručku ako želite mršavite još brže. Nutricionistica Trista Besto otkriva zašto je to špinat tako dobra opcija za doručak – a vi nastavite dalje čitati ako je manje kilograma vaš cilj. 

Špinat 

Ako želite smanjiti opseg trbuha i pokazivati ga ponosno, vrijeme je da probudite Popaja u sebi i jajima u doručku dodate malo špinata. Možda niste znali ali špinat je povrće koje će najlakše potaknuti metabolizam i ubrzati gubitak kilograma. Špinat je pun nutrijenata koji će ubrzati mršavljenje a može se lako dodati brojnim receptima, posebno se dobro slaže uz jaja, navodi nutricionistica. 

Za najbolju kajganu na svijetu treba vam jedan tajni sastojak. Vjerujte, oduševit će vas!

Koje to nutrijente možemo pronaći u špinatu? 

Vitamin K, E i vlakna su samo neke od dobrobiti kuhanja špinata, a i dodavanju jajima ovog lisnatog povrća, a kako god ga pripremate dobrobiti za zdravlje su zajamčene. “Kada se ovi nutrijenti zagriju u vodi oni će postati aktivni tako da će se lakše apsorbirati u organizmu. To će organizmu dopustiti da uzima ove nutrijente koji će ubrzati mršavljenje, a usput se opskrbi i ugljikohidratima iz obroka bogatog nutrijentima. Zvuči savršeno, zar ne?”, dodaje Beso. 

Vlakna su posebno važan nutrijent pa je špinat dobro uvrstiti u prehranu,  i ako ste na dijete ili ako samo želite jesti zdravo. Ova će vas kombinacija namirnica ostaviti dugo sitima.  Na kraju, špinat je odličan izvor antioksidanata, koji su se dokazali kao odlično sredstvo za borbu protiv upala a isto tako mogu prevenirati razne bolesti koje mogu usporiti vaše mršavljenje.

U ovome se krije tajna najboljih jaja na oko koje ćete ikada pojesti – isprobajte chefov trik

“Antioksidanti imaju protuupalna svojstva koja će spriječiti upalne procese u tijelu koji bi inače mogli utjecati negativno na naš plan mršavljenja”, dodaje nutricionistica. Ovo sve potvrđuje ono što godinama slušamo o špinatu i baka je bila u pravu kada vam je govorila da ga morate jesti puno! Ali ako ste na dijeti, pronašli ste namirnicu koja bi vam na tom putu mogla pomoći! 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo