Hrana i recepti

Hrana i recepti

Mršavite sa zvijezdama

Iako većina poznatih osoba iza sebe ima cijelu vojsku nutricionista, osobnih trenera, masera i kuhara, postoje neke (rijetke) koje svoj uži struk duguju upornom trudu, znojenju i razumnom prehranom.

Pročitajte njihove savjete – možda vam se koji svidi i odlučite ga primijeniti i u svom životu.

Blake Lively

Poznata Tračerica možda je rođena s dobrim genima i nogama koje dosežu nebo, no njena je tajna vitke linije jednostavna – ona unosi veće količine vlakana.

“Znam, vlakna zvuče dosadno, ali učinit će vaš trbuh ravnim, poboljšati probavu i stoje u pozadini uspjeha svih mojih klijenata”, tvrdi Cynthia Pasquella, nutricionistkinja poznatih, koja pomaže i Blake.

Ona preporučuje unos između 35 i 45 grama vlakna svakodnevno. Vlaknima obiluju voće, povrće, cjelovite žitarice, kruh i tjestenine, smeđa riža, zob i grahorice.

Jennifer Garner

Majka dviju curica i supruga Bena Afflecka brzinski je uskočila u svoje traperice koje je imala prije trudnoće. Njena trenerica Valerie Waters ima nemilosrdnu neloteranciju prema keksima, krekerima, palačinkama, smrznutim pizzama, bijelom kruhu i rafiniranim proizvodima. Svoje klijente, pa tako i Jennifer, “natjera” da par puta godišnje svoje kuhinjske ormariće očiste od ovih pošasti.

“Sam postupak iznošenja ovog smeća i čitanja deklaracija na hrani vam pomaže fokusirati se i obvezati zdravoj hrani. Također, jednostavnije je držati se režima prehrane ako vam je smočnica puna zdravih namirnica”, smatra Waters.

Cindy Crawford

Još jedna klijentica Valerie Waters je supermodel Cindy Crawford. Iako je vježbanje oduvijek bio dio njenog života, a izdala je i nekoliko DVD-a s vježbama, Cindy je vrlo pametna kada je u pitanju hrana. Uskoro će navršiti 47 godina, a izgleda bolje od nekih 20-godišnjakinja.

“Ona je bila vrlo uravnotežena i nikada opsesivna kada je u pitanju hrana koju je jela. Mogla je izaći s obitelji na pizzu i uživati u hrani, ali ne i pretjerati. Pojela bi krišku pizze i salatu, umjesto četiri kriški”, tvrdi trenerica Valerie.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo