Hrana i recepti

Hrana i recepti

Muškarci brinu zbog pivskog trbuščića

Ako ste mislili da samo žene brinu zbog celulita, bora ili šlaufa oko trbuha, prevarili ste se! I muškarci imaju svoje boljke.

Četiri od pet muškaraca nezadovoljna su svojim izgledom, pokazala je anketa koju su proveli istraživači Sveučilišta Zapadne Engleske. Najveći problem muškaraca je pivski trbuh, koji prati nedostatak six-packa. Čini se kako je muški single-pack ekvivalent ženskom celulitu.

Ukupno je 35 posto ispitanika reklo kako bi se rado oprostili od jedne godine svog života ako ne bi imali višak kilograma ili ako bi bili u najboljoj formi. Od gotovo 400 ispitanika, 80 posto redovito razgovara o svom tijelu s prijateljima. Glavna tema koja ih preokupira je mišićavost. točnije, čak 60 posto ispitanika redovito se žali kako nemaju mišićave ruke, prsa ili “rifljaču” na trbuhu.

Baš kao što žene često odlaze na dijetu, tako i pripadnici snažnijeg spola mijenjaju svoju prehranu: svaki peti ispitani muškarac slijedio je pravila prehrane s više proteina kako bi mogao dobiti na mišićnoj masi, a gotovo je svaki treći konzumirao dodatke prehrani s proteinima.

“Na razgovor o tijelu se tradicionalno gleda kao nešto čime se bave žene, no naše je istraživanje pokazalo kako su i muškarci pod pritiskom da se konformiraju. Moramo zajedno pristupiti promoviranju ozračja u kojem se cijeni raznolikost izgleda i zdravi izgled”, objasnila je dr. Philippa Diedrichs, voditeljica istraživanja.

Pivski trbuh: Kako nastaje?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo