Hrana i recepti

Hrana i recepti

Seks dijeta odnosi kilograme

Možete li zamisliti dijetu koja se sastoji od seksa, seksa i opet puno seksa? Zvuči predobro da bi bilo istinito? Imamo dobru vijest za vas! Seks dijeta uistinu postoji.

Najnoviji način mršavljenja u konačnici osigurava zavidno tijelo, glatku kožu i sjajnu kosu – a sve to zahvaljujući endorfinima. Dakle, što mislite – hoćete li moći “izdržati” ovu dijetu?

kIako će spomenuti način mršavljenja biti privlačan i muškarcima i ženama, ali zbog posve drugačijih razloga, ultimativna seks dijeta propisuje redovite seksualne aktivnosti s ciljem gubljenja suvišnih kilograma. Pitate se što podrazumijevamo pod redovitim seksom? Pobornici dijete tvrde: tri do pet puta tijekom tjedna i najmanje jednom (ili više) tijekom vikenda.

Istraživanja su pokazala da seks ima brojne zdravstvene prednosti kao što je zdravo srce, zdrav imunološki sustav, manje depresije i gubitak težine.

No, ako ste mislili da se tijekom seks dijete možete prežderavati do mile volje – u krivu ste. Seks dijeta zahtijeva kontrolu porcija. Međutim, važno je da uživate u hrani, baš kao što uživate u seksu. Hranu treba konzumirati u mirnoj atmosferi, žvakati ju polako i oblizivati usne nakon svakog griza. Stručnjaci poručuju: konzumacija omiljenih namirnica mora predstavljati pravu uživanciju!

Prehrana koja se konzumira tijekom seks dijete mora
sadržavati malo masnoća, a puno vlakana. Jedino što
morate izbaciti iz prehrane su kruh i tjestenina.
Izaberite malo-masne mliječne proizvode, cjelovite
žitarice, slastice bez šećera, svježe začinske biljke, plodove mora, voće i
povrće. Dozvoljeno je uživati u tamnoj čokoladi i
vinu – riječ je o afrodizijacima koji će vas dodatno napaliti.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo