Trebate pomoć u rješavanju masnoća s trbuha? Probajte ovaj napitak od samo dva sastojka - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Trebate pomoć u rješavanju masnoća s trbuha? Probajte ovaj napitak od samo dva sastojka

Shutterstock

Uz plan prehrane i tjelesnu aktivnost, važno je i ne zaboraviti na tekućinu ako ste na dijeti.

Osim same vode koja će sigurno pomoći, čini se da postoje neki dodaci koji proces mršavljenja mogu ubrzati: limun i chia sjemenke. 

Voda je sigurno najbolja stvar koju možete unositi za cjelokupno zdravlje, ali ako želite metabolizam dodatno ubrzati, klinička nutricionistica Krutika Nanavati ističe kako trebate vodi dodati ova dva sastojka. 

Dobrobiti ovog napitka za gubitak kilograma

Prema riječima nutricionistice, ova dva jaka sastojka će sami za sebe ubrzati gubitak kilograma, ali ako ih konzumirate svakodnevno tako da ih dodate čaši vode, metabolizam će brže raditi. 

“Radi se o napitku bez kalorija koji će pružiti hidrataciju i koji će vas zasititi, što je važno ako ste na dijeti. Dodatno, chia sjemenke će isto tako ubrzati metabolizam i pomoći zdravoj probavi”, navodi nutricionistica. Savršen spoj! Ali dobrobitima nije kraj. Chia sjemenke su pune vlakana koja isto pomažu mršavljenju i koje će vas zasititi, a vi tada nećete imati potrebu jesti nezdrave namirnice. Vlakna su sigurno važan dodatak vašoj dijeti. 

Dnevni plan nutricionistice u 5 obroka – sve mora biti jednostavno i brzo gotovo

Kako pripremiti vodu s limunom i chia sjemenkama

Sad kada znate sve dobrobiti ovog napitka, naučite i kako pripremiti. Naravno da je vrlo jednostavno jer se ne radi o kompletnom obroku. Za početak vam treba čaša mlake vode u koju ćete dodati malo limuna, a ako želite možete dodati i malo meda radi boljeg okusa. Chia sjemenke možete dodati u obliku praha ako nemate prave koje je potrebno prvo namočiti. To je sve, na vama je samo da koristite ovaj napitak svakog dana kako biste primijetili rezultate. 

Zapamtite kako jedan napitak ne čini cijelu prehranu pa pazite što unosite u organizam svakog dana i pri svakom obroku. 

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo