Jednostavan recept oduševit će ljubitelje sira i cimeta.
Ok, zahvalit ćete nam kasnije, a sada se bacite na pripremu ovog deserta koji je toliko ukusan da ćete ga pripremati svaki vikend! Ujedno je i vrlo jednostavan za pripremi s tek nekoliko osnovnih sastojaka, a mogu ga pripremiti baš svi – i oni koji nemaju pojma o pečenju kolača.
Genijalan kolač kao stvoren za obožavatelje vanilije, a spašava svaki nedjeljni ručak
SASTOJCI:
- 2 lisnata tijesta odnosno jedno pakiranje
- 225 grama krem sira
- 1 šalica šećera + nekoliko žlica šećera
- 1/4 šalice kiselog vrhnja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 jaje
- 1 žlica cimeta
- 4 žlice maslaca
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu i pripremite lim za pečenje, obložite ga papirom ili premažite s malo ulja.
Razvaljajte lisnato tijesti i stavite u lim za pečenje te vilicom napravite rupice u tijestu.
Pecite tako lisnato tijesto oko 15 minuta.
Dok se tijesto peče, pripremite smjesu od sira. Miksajte sir i šalicu šećera oko dvije minute. Dodajte jaje, kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije i miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Izvadite tijesto iz pećnice i pustite da odstoji pet minuta.
Stavite smjesu od sira na tijesto i preklopite drugim lisnatim.
Pomiješajte nekoliko žlica šećera sa cimetom u posebnoj zdjeli.
S pola rastopljenog maslaca premažite tijesto i pospijate s mješavinom cimeta i šećera. Stavite zatim i ostatak maslaca.
Pecite oko 20 do 25 minuta dok ne dobijete zlatno-smeđu boju.
Kada je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi oko 20 minuta, a zatim ga potpuno ohladite u hladnjaku nekoliko sati prije serviranja.
Bez brašna, s bademima i limunom u neodoljivoj kombinaciji – ovo je vaš novi omiljeni kolač
Dobar tek!
M. P.
Foto: Shutterstock