Ponekad je jednostavnije posegnuti za već gotovim proizvodima – raznim smjesama za kolače i gotovim “pahuljicama”. No, mudrije je i zdravije uživati u domaćim pripremljenim zalogajima.
Cheesecake sa smokvama: Isprobajte ovaj božanstveni recept chefa Esplanadine kuhinje
Sastojci:
- 250 g maslaca
- 200 g tamne čokolade
- 65 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 200 g smeđeg šećera muscovado
- 5 žlica praha rogača
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 4 jaja
Savijača od jabuka s umakom od vanilije – čim je poslužite, tražit će se komad više!
Priprema:
U posudi pomiješajte suhe sastojke, a na pari otopite čokoladu i maslac. Dobro pomiješajet mokre i suhe sastojke pa na kraju dodajte jaja.
Smjesu ulijte u kalup i pecite dvadesetak minuta na 170 stupnjeva.
Po želji u smjesu možete dodati nasjeckane orašaste plodove ili suho voće.
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock