Riba je jedna od najzdravijih namirnica, puna proteina, zdravih masti i važnih minerala. Na žalost, mnogi se, zbog neznanja, teško upuštaju u pripremu ribe kod kuće.
Pripremite ribu po našim uputstvima i uživajte u ukusnom ručku:
1. korak: Osušite ribu: Bilo da ste ju filetirali ili je u komadu, smrznuta ili friško ulovljena, obavezno ju dobro osušite papirnatim ručnikom. Ovaj korak je iznimno važan ako želite da vaša riba bude prekrasne zlatno žute boje.
2. korak: Ribu stavite u tavu koju ste prethodno premazali uljem. Ostavite ju tako da se sama peče otprilike 2 minute kako bi jedna strana dobila lijepu boju. Ribu za to vrijeme ne dirajte.
3.korak: Okrenite ribu na drugu stranu i ostavite je 2 minute.
4. korak: Ovo je ujedno i najvažniji korak; ribu, još dok je na vatri, poklopite ili folijom ili poklopcem kako bi sačuvali što više topline. Tada ju maknite sa vatre i ostavite tako 10 minuta. Ne skidajte poklopac niti kako biste provjerili što se u tavi događa!
Za pripremu ovog ručka vam je potrebno otprilike 20-ak minuta. Ovom tehnikom možete pripremiti bilo koju vrstu ribe, u komadu ili filetiranu, prenosi prevention.com
Za još ukusniji zdravi ručak slijedite i ove savjete:
- Tavu jako zagrijte kako bi riba počela dobivati boju čim ju stavite peći
- Koristite ulja koja mogu podnijeti visoke temperature
- Začinite biljem, poput timijana ili ružmarina, a možete dodati i kriške limuna
Foto: shutterstock
Ana A.