Jabuke je najbolje jesti svježe, odnosno sirove, a mi vam predlažemo recept za jednako zdravi snack – čips od jabuka. Jelo ne sadrži ništa osim jabuka!
Uz jednu jabuku dnevno liječnik vam neće
trebati! – stari je to savjet koji ste vjerojatno čuli više nego jednom. Jabuke
obiluju vlaknima (od čega se dvije trećine nalaze u kori), sadrže i kalij te
određenu količinu vitamina C. Jabuke su i dobar izvor flavonoida, koji štite
živčane stanice od oksidativnog stresa, a neka istraživanja tvrde kako ovo voće
štiti od Alzheimerove bolesti te drugih degenerativnih bolesti mozga.
Jabuke je nabolje jesti svježe, odnosno
sirove, a mi vam predlažemo recept za jednako zdravi snack – čips od jabuka. Jelo
ne sadrži ništa osim jabuka!
Tanke kriške ovog voća potrebno je držati u toploj
pećnici kako bi se osušile i formirale u određeni oblik, no radi se o
jednostavnom receptu – samo ih trebate okrenuti na drugu stranu na pola
procesa.
Potrebno vam je
- Dvije slađe
jabuke; koštice odstranite te jabuke narežite na tanke ploške.
Priprema
Ugrijte pećnicu na otprilike 100 stupnjeva. Ploške jabuka složite na lim za pečenje i pecite oko sat vremena (po potrebi i više), dok ne postanu hrskave. Na pola procesa, ploške jabuke možete okrenuti na drugu stranu kako bi čips bio hrskaviji.
Pustite da se ohladi i uživajte u zdravom čipsu!
D.Š.