Cantuccini su tradicionalni talijanski aromatični tvrdi kolačići s bademima koji su osnova za deserte ili se jedu samostalno.
Ako ste ljubitelj tvrdih slastica i badema, ovo je savršen kolač za vas! Priprema se brzo, namirnice su uvijek dostupne, a možete ga pripremati samo s bademima i po želji dodati omiljeno voće – poput brusnica!
Za 20 komada je potrebno:
- 50g oguljenih badema
- 1 veliko jaja
- 80g šećera
- malo soli
- 150 g brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 50 g osušenih brusnicama
Priprema 30 minuta
Pečenje 30-40 minuta
Priprema:
Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva celzijevih. Stavite bademe na lim i popržite ih u pećnici 10 minuta. Ostavite da se ohlade.
- Pjenasto umutite jaja, šećer i sol
- U tu mješavinu dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet pa ih lagano umiješate.
- Dodajte bademe, i osušene brusnice.
- Ljepljivo tijesto stavite na lim u obliku duguljaste hrpe pa ga rukama oblikujte u valjak.
- Pecite u pećnici 20-25 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi 5 minuta na limu.
- Nožem za kruh dijagonalno izrežite kolač na 20 kriški.
- U dobro zatvorenoj limenoj kutiji ih možete čuvati i do 2 tjedna.
Dobar tek!
Izvor: Reader’s Digest
Ana A.