Fini kruščići s bundevom

pecivo shutterstock

Sveprisutna bundeva prava je zvijezda listopada!

Ako ćete svoj dom ukrasiti izrezanim bundevama za Noć vještica, njihovo meso nipošto nemojte baciti. Mnogo je jela koja možete napraviti od bundeve, a danas vam donosimo recept iz kuharice Kruh i peciva Maje Kafeček za ukusne kruščiće.

Sastojci:

  • 300 grama polubijelog pšeničnog brašna
  • 150 grama integralnog pirovog brašna
  • jedan suhi kvasac
  • žličica soli
  • 250 grama pirea od bundeve
  • 100 grama tofua
  • sojino vrhnje ili mlijeko po potrebi

Priprema:

1. Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Umiješajte pire od bundeve i izmrvljeni tofu te zamijesite. Po potrebi možete dodati sojino mlijeko ili vrhnje - procijenite po gustoći pirea od bundeve. Trebate dobiti mekano, ali kompaktno tijesto.

2. Tijesto ostavite neka se diže dva sata. Oblikujte ga u okrugla peciva (dobit ćete devet-deset komada) i ostavite ih neka se još dižu 30 minuta.

3. Pecite ih 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stunjeva.

Dobar tek!

Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!