Hrana i recepti

Hrana i recepti

Fini kruščići s bundevom

Sveprisutna bundeva prava je zvijezda listopada!

Ako ćete svoj dom ukrasiti izrezanim bundevama za Noć vještica, njihovo meso nipošto nemojte baciti. Mnogo je jela koja možete napraviti od bundeve, a danas vam donosimo recept iz kuharice Kruh i peciva Maje Kafeček za ukusne kruščiće.

Sastojci:

  • 300 grama polubijelog pšeničnog brašna
  • 150 grama integralnog pirovog brašna
  • jedan suhi kvasac
  • žličica soli
  • 250 grama pirea od bundeve
  • 100 grama tofua
  • sojino vrhnje ili mlijeko po potrebi

Priprema:

1. Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Umiješajte pire od bundeve i izmrvljeni tofu te zamijesite. Po potrebi možete dodati sojino mlijeko ili vrhnje – procijenite po gustoći pirea od bundeve. Trebate dobiti mekano, ali kompaktno tijesto.

2. Tijesto ostavite neka se diže dva sata. Oblikujte ga u okrugla peciva (dobit ćete devet-deset komada) i ostavite ih neka se još dižu 30 minuta.

3. Pecite ih 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stunjeva.

Dobar tek!

Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo