Germknedla se, od nama poznate knedle, razlikuje po tome što se radi od tijesta s kvascem te je duplo veća. Zanima vas kako pripremiti ovo slatko zadovoljstvo? Donosimo recept!
Germknedle su specijalitet austrijske kuhinje, a mogu se posluživati sa raznim umacima. Isprobajte recept po kojem se one prelijevaju umakom od maka.
Sastojci za 5 osoba:
- 500 g brašna
- 15 g kvasca
- 2 jaja
- 50 g maslaca
- 50 g šećera
- prstohvat soli
- malo mlijeka
- džem od šljiva
- 50 g mljevenih sjemenki maka
- 20 g maslaca
Priprema:
- Svi sastojci moraju biti sobne temperature.
- Zagrijte malo mlijeka, dodajte kvasac i malo šećera te ostavite par minuta poklopljeno.
- U drugu posudu stavite sve sastojke osim maka i 50 g maslaca. Dodajte kvasac.
- Miješajte tijesto dok ne postane podatno i glatko te ostavite da stoji 5 minuta. Odvojite u 5 hrpica.
- Uzmite komad tijesta, raširite ga i punite pekmezom od šljiva te zamotajte u kuglu.
- U vodu koja ključa stavite knedle te ih poklopljene kuhate 5 minuta u slanoj vodi. Maknite poklopac te svaku knedlu probodite vilicom. Nastavite kuhati još 5 minuta bez poklopca.
- Zagrijte na tavi preostalih 50 g maslaca sa sjemenkama maka, i po želji, šećerom u prahu.
- Servirajte svaku knedlu u posebnom tanjuru te ukrasite preljevom.
Dobar tek!
Pripremite sočnu savijača od jabuka