Ako ne volite provoditi puno vremena u kuhinji, tjestenina se sigurno nalazi često na vašem tanjuru.
Danas možete napraviti poznati umak alla puttanesca koji se smatra klasičnim umakom u Napolju i Rimu.
Potrebni sastojci:
Tjestenina:
- 500 g integralnih špageta
Umak:
- 120 ml maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog)
- 6 fileta slanih inćuna
- 1 mala ljuta čili papričica, svježa i sitno nasjeckana
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- 500 dkg nasjeckanih svježih rajčica
- 1 žlica koncentrata rajčice
- nekoliko crnih maslina
- žličica ukiseljenih kapara
Priprema:
Tjesteninu kuhajte u slanoj vodi dok ne postane al dente.
Umak: Ulje zagrijte na velikoj tavi, na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak, inćune, čili i peršin te pirjajte par minuta. Dodajte rajčice, koncentrat, masline i kapare te pirjajte na laganoj vatri miješajući lagano cijelo vrijeme dok se umak ne reducira.
U umak ubacite tjesteninu i miješajte na vatri par minuta. Poslužite toplo, posuto parmezanom.
Evo kako pripremiti Kitchari – najzdraviji obrok prema ayurvedi
Foto: shutterstock