Ovim ljetnim osvježavajućim desertima razveselit će se cijela obitelj!
1. Veganski brownie
SASTOJCI:
- 250 g oraha
- 315 g datulja
- 125 g kakaa u prahu
PRIPREMA:
U procesoru hrane usitnite orahe. Zatim dodajte datulje komad po komadi, blendajući i između. Na kraju dodajte kakao i blendajte dok ne budete zadovoljni sa smjesom. Zatim ju rasporedite u niskoj posudi i stavite na hlađenje.
Ovi se browniji mogu jesti odmah, no što se više ohladi – to će ju lakše biti rezati u male fine kolačiće.
Što kuhati na moru, a da je brzo gotovo? Imamo tri jednostavna recepta
2. Zobene pahuljice s bobičastim voćem i jogurtom
Sastojci:
- 50 g zobenih pahuljica
- 50 g bobičastog voća
- 240 ml jogurta s probiotikom
- 5 g chia sjemenki
- 5 g sjemenki lana
Priprema:
Zobene pahuljice preliti jogurtom te dodati bobičasto voće, chia i lanene sjemenke.
Kokosovi poljupci: Brzi recept za kolačiće koji mirišu na ljeto
3. Kolač od sira i čokolade
Sastojci:
- 150 g Digestive keksa
- 45 g maslaca
- 120 ml tučenog slatkog vrhnja
- 110 g kristalnog šećera ili šećera u prahu
- 150 g tamne čokolade, rastopljene
- 2 jušne žlice kakaa pomiješanog s malo tople vode
- 200 g kremastog sira
Priprema:
Izmrvite kekse i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem i jednom žlicom šećera. Dobivenu smjesu stavite na dno kalupa posude za pečenje (18 cm promjera).
Istucite slatko vrhnje te dodajte ohlađenu rastopljenu čokoladu i kakao te pomiješajte.
U drugoj posudi dobro pomiješajte ostatak šećera i kremasti sir te postepeno dodajte pripremljenoj smjesi od čokolade. Kada je sve gotovo, smjesu preliti preko biskvita od keksa i maslaca.
Kolač stavite u zamrzivač na sat vremena, a nakon toga ga premjestite još 30 minuta u hladnjak te poslužite!
6 stvari koje morate znati ako pripremate sladoled kod kuće
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock