Jedini recept za quiche koji će vam ikada trebati! - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Jedini recept za quiche koji će vam ikada trebati!

Brzo i jednostavno jelo po receptu lane Klingor Mihić predstavljen u sklopu Jelovnika za oboljele od migrene.

Zlatni savjeti nutricionistice: Što jesti za večeru ako ste na dijeti?

Tijesto:

  • 300 g glatkog brašna
  • 180 g maslaca
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • ½ dl vode

Nadjev:

  • 400 g mladog špinata
  • 150 g mozzarelle
  • 15 mariniranih inćuna
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 poriluk
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • sol, papar

Zobeni keksići s medom po receptu Lane Klingor Mihić! Obožavat ćete ih

Priprema tijesta:

U zdjelu dodajte prosijano brašno, naribani (hladni) maslac i prstohvat soli pa miješajte te izmrvite rukama dok ne dobijete smjesu nalik grubim mrvicama. Dodajte jedno jaje i pola decilitra vode pa umijesite tijesto. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.

Za to vrijeme pripremite nadjev.

Priprema nadjeva:

Na maslinovu ulju pirjajte poriluk nasjeckan na sitno pa pred kraj, doslovno jednu minutu, dodajte mladi špinat. Malo posolite.

Ohlađeno tijesto razvaljajte u obliku kruga, tako da bude sa svih strana veće od kalupa. Pomoću valjka za tijesto pažljivo ga prebacite u kalup koji ste prethodno namazali maslacem te prstima dobro utisnite uz dno i stranice kalupa.

Dno na nekoliko mjesta izbodite vilicom pa pecite na 180 stupnjeva osam minuta.

Izvadite iz pećnice, dodajte smjesu, na nju ravnomjerno posložite 15 mariniranih inćuna, pospite s malo svježeg mladog špinata, dodajte mozzarellu narezanu na kockice i prelijte s dva decilitra vrhnja za kuhanje.

Pecite 30 minute u pećnici na 180 stupnjeva.

Fantastična juha od rajčice po receptu Lane Klingor Mihić

M. P.

Foto: Domagoj Karačić  

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo