Brzo i jednostavno jelo po receptu lane Klingor Mihić predstavljen u sklopu Jelovnika za oboljele od migrene.
Zlatni savjeti nutricionistice: Što jesti za večeru ako ste na dijeti?
Tijesto:
- 300 g glatkog brašna
- 180 g maslaca
- 1 jaje
- prstohvat soli
- ½ dl vode
Nadjev:
- 400 g mladog špinata
- 150 g mozzarelle
- 15 mariniranih inćuna
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 poriluk
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- sol, papar
Zobeni keksići s medom po receptu Lane Klingor Mihić! Obožavat ćete ih
Priprema tijesta:
U zdjelu dodajte prosijano brašno, naribani (hladni) maslac i prstohvat soli pa miješajte te izmrvite rukama dok ne dobijete smjesu nalik grubim mrvicama. Dodajte jedno jaje i pola decilitra vode pa umijesite tijesto. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Za to vrijeme pripremite nadjev.
Priprema nadjeva:
Na maslinovu ulju pirjajte poriluk nasjeckan na sitno pa pred kraj, doslovno jednu minutu, dodajte mladi špinat. Malo posolite.
Ohlađeno tijesto razvaljajte u obliku kruga, tako da bude sa svih strana veće od kalupa. Pomoću valjka za tijesto pažljivo ga prebacite u kalup koji ste prethodno namazali maslacem te prstima dobro utisnite uz dno i stranice kalupa.
Dno na nekoliko mjesta izbodite vilicom pa pecite na 180 stupnjeva osam minuta.
Izvadite iz pećnice, dodajte smjesu, na nju ravnomjerno posložite 15 mariniranih inćuna, pospite s malo svježeg mladog špinata, dodajte mozzarellu narezanu na kockice i prelijte s dva decilitra vrhnja za kuhanje.
Pecite 30 minute u pećnici na 180 stupnjeva.
Fantastična juha od rajčice po receptu Lane Klingor Mihić
M. P.
Foto: Domagoj Karačić