Danas ste poželjeli na dnevni meni uvrstiti mozzarellu? Donosimo vam jednostavan recept koji će oduševiti sve ukućane!
Lagano slankast, svjež, mekan sir bez kore, lagano gumaste teksture, mozzarella je sir dobiven od bivoljeg mlijeka i nezaobilazan je dodatak svake dobre pizze i raskošne salate.
Mozzarellu je najbolje jesti svježu jer je tada veća i njezina hranjiva vrijednost. Svježinu ćete prepoznati i po tome što između slojeva sira nema šupljina.
Mesne okruglice i mozzarella iz pećnice
Potrebni sastojci za 4 osobe
- 400 g svježih mesnih okruglica (kupite ili pripremite sami)
- 400 g rajčice u konzervi
- 300 g mozzarelle
- jedna grančica ružmarina
- šaka svježeg bosiljka
Metoda
- Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva. U veliku posudu stavite mesne okruglice sa rajčicom. Začinite (ostavite malo začina za ukrašavanje) i ostavite peći 20 minuta.
- Izvadite posudu van na sve posložite mozzarellu i ostatak začina te pecite još 15 minuta.
Dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock